Cortina fietsen

Cortina is een fietsenmerk van eigen bodem die de laatste jaren flink aan de weg timmert. Het merk onderscheidt zich door zich te focussen op mooie vormgeving en kwaliteit. Het is helemaal van deze tijd om je kleding af te stemmen op je fiets (of andersom natuurlijk). De slogan van Cortina is dan ook 'Fietsen is fashion', waarmee het merk perfect in speelt op de huidige trent. Klik op 'Lees meer' om verder te lezen over dit fantastische merk of scroll verder naar beneden om een kijkje te nemen in ons Cortina assortiment!

Cortina fiets als lifestyle product

Fietsen van Cortina zijn uitstekend geschikt als lifestyle product. Het assortiment van Cortina is enorm breed. Of je nou van retro houdt, sportief ingesteld bent of gewoon van mooi design houdt, bij Cortina slaag je altijd.


Cortina fietsen worden met passie gemaakt:

Er zijn 4 overkoepelende categorieën waaronder de verschillende modellen vallen. Dit zijn de Cortina Originals, Cortina Utility, Cortina Metropole en Cortina Ecomo. Bij Fietsonline.com vind je uitsluitend Cortina Originals, Cortina Utility en Cortina Metropole. Deze 3 categorieën worden hieronder toegelicht.
Heb je al een specifieke Cortina fiets in gedachten of de categorie waar jouw fiets onder valt en wil je daar direct over lezen? Klik dan op één van de volgende links:

Cortina Originals Cortina Utility Cortina Metropole


Cortina Originals

Dit zijn de retro fietsen van Cortina met de techniek van nu. Deze fietsen zijn gebaseerd op meer dan 100 jaar fietshistorie. Dit zijn de klassieke Cortina fietsen met de techniek van nu. Onder deze categorie vallen de Cortina Soul, Cortina Olev en Cortina Chrono.


Cortina Soul

Cortina SoulCortina Soul jasbeschermers

De Cortina Soul is een prachtige, stijlvolle en eigentijdse interpretatie van de bekende omafiets en opafiets. De fiets heeft het nostalgische design en bevat retro onderdelen zoals de gesloten kettingkast, het gebogen omafiets stuur, het dubbele frame en een oldschool uitziende koplamp. Cortina heeft de Soul echter wel voorzien van de techniek van nu. Zo heeft de fiets een gripshift waarmee je tussen de 3 of 7 versnellingen schakelt, led verlichting en bevat de fiets chromen velgen. Deze velgen in combinatie met het stuur van RVS maken de fiets onderhoudsvriendelijker. Cortina Soul fietsen hebben banden met een anti-lek laag. Cortina heeft de Soul ook voorzien van hippere jasbeschermers. Combineer als man of vrouw deze fiets uitstekend met je kleding!


Cortina Chrono

Cortina Chrono damesfietsCortina Chrono herenfiets
Cortina Chrono is een uniek uitziende fiets met kenmerken van een klassieke tourfiets gecombineerd met details uit oude ATB-frames. De Chrono fietsen hebben een mooi contrast tussen het dunne frame en de dikke banden. De geometrie van Cortina Chrono zorgt voor een ontspannen fietshouding.


Cortina Olev

Cortina Olev herenfietsCortina Olev damesfiets
De Cortina Olev is de jongste aanwinst binnen de Originals lijn. De fietsen zijn gebaseerd op de Franse randonneursfietsen uit de 19e eeuw en zijn zeer stijlvol. Het Cortina logo is als sier-element verwerkt in de dubbele dunne stalen buizen. De Cortina Olev fietsen zijn voorzien van 5 versnellingen waarmee je snel op je plaats van bestemming komt. De fietsen zijn voorzien van een mooie verchroomde voordrager. Je kunt kiezen tussen de Olev herenfiets of de Olev damesfiets.
Cortina Utility

Dit is dé categorie van Cortina waar je hippe stadsfietsen en transportfietsen vindt. Zeer robuust en geschikt voor dagelijks en intensief gebruik. Binnen deze categorie vind je ook de Cortina Roots moederfietsen. De Cortina modellen die je binnen deze categorie vindt zijn: Cortina U4, Cortina U5, Cortina U1, Cortina Crush, Cortina Milo en Cortina Roots


Cortina U4


Cortina U4 herenfiets Cortina U4 damesfiets

Het populairste model van Cortina, de Cortina U4. Meer informatie over de Cortina U4 dames- en herenfietsen vind je op onze speciale Cortina U4 pagina.


Cortina U5

Cortina U5 Sterrengrijs mat herenfietsCortina U5 zwart damesfiets
De Cortina U5 is een stijlvolle fiets met de bekende vormgeving en geometrie van een transportfiets. De U5 is zeer licht en robuust. Kortom, het is een fiets die wel tegen een stootje kan. De smalle voordrager zorgt ervoor dat de fiets praktisch is in gebruik, omdat je zo makkelijker bagage mee neemt maar ook je fiets makkelijk parkeert in een fietsenstalling. Cortina U5 is verkrijgbaar in een versie met 8 versnellingen en een versie met 3 versnellingen.


Cortina U1

Cortina U1 Black Matt herenfietsCortina U1 Black Matt damesfiets
Cortina U1is een stevige stadsfiets voor een goede prijs. Een prima fiets zonder al te veel opmaak en lekker eenvoudig. Dit model bestaat in een versie zonder versnellingen (1-speed) en 3 versnellingen (3-speed). De 1-speed heeft een terugtraprem en de 3-speed beschikt over een rollerbrake voor en een terugtraprem.


Cortina Crush

Cortina Crush White Pearl damesfietsCortina Crush Black Matt herenfiets
Wil je een fiets met een eigen karakter? Ga dan voor de Cortina Crush! De fiets heeft een cruiser-zithouding wat is gecombineerd met opvallende kleuren en hippe patronen op de fiets. Hierdoor krijgt de Crush een ultieme relaxte look. Deze stijlvolle fiets heeft een handige voordrager en is verkrijgbaar in een uitvoering met 7 versnellingen en 3 versnellingen. Er zijn Cortina Crush modellen die 2 verschillende kleuren velgen hebben.


Cortina Milo

Cortina Milo Pearl Grey damesfietsCortina Milo Titanic Green herenfiets
Cortina Milo is een kleurrijke, basic transportfiets die de jongere doelgroep aanspreekt (12 t/m 25 jaar). Natuurlijk kan je de fiets ook perfect matchen als je wat ouder bent en/of je de fiets erg mooi vindt. De Milo heeft een stalen frame en is voorzien van een handige voordrager. De Cortina Milo bevat 3 versnellingen.


Cortina Roots

Cortina Roots Mouse damesfietsCortina Roots Sterren Grijs Matt damesfiets
De Cortina Roots is een hippe fiets met een modern frame en een sportieve look. Wat je waarschijnlijk niet wist is dat deze fiets een moederfiets is. De Cortina Roots wordt ook wel de incognito moederfiets genoemd omdat het helemaal niet opvalt dat het om een moederfiets gaat. Maar het model heeft wel alle voordelen van een echte moederfiets. Zo heeft de Roots extra ruimte tussen het zadel en stuur, een lage instap, dubbele standaard, stuurslot en een Easyfit achterdrager. Deze incognito moederfiets heeft 7 versnellingen.


Cortina Roots Transport

Cortina Roots Transport Light Grey damesfietsCortina Roots Transport Saphire Black damesfiets
Cortina Roots Transport is dé ideale combinatie tussen een transportfiets en een moederfiets. De fiets combineert de voordelen van beide soorten in één model. Kenmerken van de moederfiets die je in de Roots Transport terug vindt zijn een lage instap, extra ruimte tussen zadel en stuur, een Easyfit achterdrager, een dubbelpoot standaard en een stuurslot. De voordrager zorgt ervoor dat je je spullen makkelijk vervoert.
Cortina Metropole

Dit zijn de sportievere modellen van Cortina. Eigenzinnig en supersnel. De Metropole collectie is gemaakt voor het gebruik in de stad. Hier vind je modellen die uitgerust zijn met de nieuwste handige snufjes zoals een geïntegreerde verlichting, beltdrive en USB-stuurpen om je mobiel tijdens het fietsen op te laden.


Cortina Blau

Cortina Blau Black Matt damesfiets
De Cortina Blau is een moderne en unieke fiets die is ontworpen voor in een dynamische, stedelijke omgeving. De fiets heeft geïntegreerde verlichting en is uitgevoerd met de SRAM Automatix 2-speed of Shimano Nexus 8-speed. SRAM Automatix 2-speed houdt in dat er tijdens het fietsen bij een bepaalde snelheid, automatisch overgeschakeld wordt op een andere versnelling. Je hoeft dus niet zelf te schakelen! De Blau heeft geen ketting maar werkt met een Conti-beltdrive en is daardoor onderhoudsvriendelijker. Cortina Blau is verkrijgbaar met of zonder USB aansluiting. De USB aansluiting zorgt ervoor dat je je telefoon tijdens het fietsen kunt opladen.


Cortina M1

Cortina M1 Adagio damesfietsCortina M1 Mouse herenfiets
De Cortina M1 is een lichte en eenvoudige stadsfiets. Dankzij de geometrie van het frame heb je een sportieve fietshouding. Het is een ideale fiets om efficiënt door de stad te bewegen. Cortina M1 heeft een voor- en achterdrager die ervoor zorgen dat je ook je spullen efficiënt mee neemt. De fiets is verkrijgbaar in verschillende sprankelende lakkleuren en bevat 7 versnellingen.


Cortina Speed

Cortina Speed Dark Green Matt damesfietsCortina Speed Dark Green Matt herenfiets
De Cortina Speed is een lichte en sportieve stadsfiets die net als enkele Cortina Blau modellen wordt aangedreven door een beltdrive (band in plaats van een ketting). Dit heeft als voordeel dat de fiets onderhoudsvriendelijker is. Cortina Speed is voorzien van een verstelbare stuurpen inclusief Powerbank en USB ingang. De fiets is verkrijgbaar in een versie met Sram Automatix 2-speed (schakelt automatisch tussen 2 versnellingen op basis van de snelheid) en één met een Shimano Nexus 8-speed.

Cortina is fashion

web-monitoring-ok