Elektrische fiets

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Elektrische fiets

De elektrische fiets heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. De ingebouwde accu geeft je trapondersteuning, waardoor je gemakkelijker vooruitkomt. Elektrische fietsen waren in het begin voornamelijk populair bij de wat oudere mensen, maar zijn tegenwoordig ook zeer in trek bij jonge mensen. Je kunt met een e-bike namelijk zonder te veel inspanning naar je werk fietsen of je kinderen naar school brengen. Bij Fietsonline.com kun je kiezen uit een groot assortiment elektrische herenfietsen en elektrische damesfietsen.

Een elektrische fiets kopen bij Fietsonline.com

Een elektrische fiets kopen vanaf € 989,-

Topmerken als Batavus, Cortina, Sparta, Vogue, Kreidler

Elektrische fietsen voor mannen en vrouwen

Jouw nieuwe e-bike snel en geheel rijklaar thuisbezorgd

Online E-bikes bestellen of uitproberen in onze showroom

Elektrische fietsen van topmerken

In ons grote assortiment vind je een groot aantal goedkope elektrische fietsen van de beste fietsmerken. Om je te helpen bij de keuze voor een elektrische fiets, hebben we onderstaande tabel voor je samengesteld. Hierin zie je in één oogopslag welk fietsmerk een mannen- of vrouwenmodel heeft, welke wielmaten er beschikbaar zijn en wat de vanafprijs is. Om het je nog gemakkelijker te maken, hebben we ook directe links naar de elektrische fietsen van de merken opgenomen in de tabel. Zo kun je met één druk op de knop sorteren op het merk van jouw keuze.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische fiets?

Een elektrische fiets aanschaffen is niet iets wat je zomaar doet. Door de relatief hoge prijzen is het goed om jezelf te verdiepen in de verschillen tussen de elektrische fietsen. Zorg er voor dat je let op de volgende punten:

Actieradius

Het is goed om te bedenken hoeveel kilometer je wilt gaan rijden met je nieuwe elektrische fiets. Gebruik je hem alleen om boodschappen te gaan doen of ben je van plan om er elke dag mee naar je werk te fietsen? Daarom is het soms goed om een elektrische fiets te selecteren op actieradius. De actieradius geeft aan hoeveel kilometer je met een volle accu kunt rijden. Hoe vaker je de elektrische fiets gebruikt, hoe vaker je de accu moet opladen. Sommige mensen vinden dit geen probleem, anderen kiezen er dan voor om een grotere accu te nemen. Als de fiets te bestellen is met verschillende accu’s, dan kun je die selecteren op de pagina van de desbetreffende elektrische fiets.

Positie van de aandrijving

Na het bepalen van de ideale actieradius, is het goed om te bedenken wat de beste positie van de motor is voor jou. Een voorwielmotor heeft namelijk andere voor- en nadelen dan een motor op het achterwiel of op de trapas. Met onderstaande tabel bepaal je eenvoudig welke motorpositie het best past bij de manier waarop je de elektrische fiets gaat gebruiken.

Plaats van de accu

Tot slot is het verstandig om te kijken naar de plaats van de accu. In ons assortiment vind je elektrische fietsen met de accu onder de bagagedrager of onder het zadel, achter de zadelbuis. Beide posities hebben voor- en nadelen:

De accu onder de bagagedrager: de accu is gemakkelijk uitneembaar en de fiets wordt er niet langer door, maar deze positie zorgt er wel voor dat de fiets wat instabieler wordt.

De accu achter de zadelbuis: goede stabiliteit door plaatsing in het midden van de fiets en een gemakkelijk uitneembare accu. De fiets wordt hier wel langer door; het kan zijn dat de elektrische fiets daardoor niet meer op de bagagedrager van je auto kan.

Het verschil tussen een elektrische fiets en een e-bike

In de volksmond worden de termen elektrische fiets en e-bike door elkaar heen gebruikt. Hoewel er verhalen de ronde doen dat een e-bike harder zou gaan en dat ze een grotere actieradius hebben, zit er geen verschil tussen de twee termen. De term e-bike is een populairdere benaming voor de fiets met trapondersteuning.

Accu's voor je elektrische fiets

Ben je op zoek naar een vervangende of extra accu voor je elektrische fiets? Op Fietsonline.com vind je een ruim assortiment accu’s voor elektrische fietsen. De meeste accu’s zijn geschikt voor meerdere fietsen; op de productpagina vind je of de accu geschikt is voor jouw fiets. In ons assortiment vind je ook batterijladers om de accu’s op te laden.

Advies op maat

Heb je vragen over de elektrische fietsen in ons assortiment of heb je hulp nodig bij je keuze? Neem gerust contact met ons op, onze fietsspecialisten helpen je graag verder. Bel met 0320 219 483 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Servicediensten van Fietsonline.com
Servicediensten van Fietsonline.com
web-monitoring-ok