Mountainbike

Mountainbike

Mountainbike
Filteren
Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren

Voordelige mountainbikes koop je bij Fietsonline.com

Koop snel en eenvoudig een nieuwe mountainbike bij Fietsonline.com. Op onze website vind je naast de pagina waarop je je nieuwe mountainbike goedkoop online kunt bestellen, ook een pagina met onze mountainbike shop. Wil je bijvoorbeeld een mtb frame kopen, dan vind je hier alle onderdelen die je nodig hebt om jouw mtb zo goed als nieuw te houden.

Mountainbikes, ook aangeduid als MTB fiets en in sommige gevallen ATB fiets, zijn gemaakt om op elk terrein gebruikt te worden. Er zijn diverse soorten mountainbikes: cross country, enduro, downhill, fat bikes, dirtbikes en all mountain bikes (ofwel atb fiets). Tegenwoordig bestaan er zelfs elektrische mountainbikes. Wij bieden zowel een mountainbike voor dames als een mountainbike voor heren aan.

Hierbij is er onderscheid gemaakt in het type mountainbike. Er bestaan 2 populaire types: Full Suspension mountainbikes en hardtail mountainbikes. Je leest hieronder meer over de 3 belangrijkste types.

Full Suspension mountain bikes

Wil je een mtb full suspension kopen? Een mountainbike heeft een lager zwaartepunt dan een normale fiets, waardoor de bestuurbaarheid ook bij lage snelheden gegarandeerd kan worden. Nu je van plan bent een nieuwe mtb te kopen, is het belangrijk dat je een fiets kiest die bij jouw situatie past.

De full suspension MTB kenmerkt zich door de plaatsing van zowel een voor- als achtervering. Een normale mountainbike heeft enkel een voorvering. Veringen zijn nodig om grip op de ondergrond te behouden en de fiets stabiel te houden tijdens de rit. De dubbele vering bij een full suspension mountainbike vangen felle schokken beter op dan een hardtail mountainbike.

Hardtail mountainbikes

De hardtail mountainbike is al jaren razend populair in Nederland. Een hardtail mountainbike is voorzien van 1 voorvorkvering. Anders dan bij een full suspension bike is deze fiets niet zo zeer geschikt voor extreem gebruik, maar wel heel geschikt als recreatieve mountain bike. In dit segment vind je ook diverse elektrische mtb’s.

De hardtail mtb is zeer geschikt voor de rijder die op minder ruw terrein rijd. De acceleratie van een hardtail bike is krachtiger dan een full suspension bike, omdat de fietsen nogal “stijf” gebouwd zijn. In het Nederlandse landschap worden er voornamelijk hardtail mountainbikes gebruikt door hun brede inzetbaarheid.

Fatbikes

Fatbikes zijn mountainbikes met brede banden. Hierdoor is de fatbike zeer geschikt om mee te fietsen over bijvoorbeeld het strand, zand en sneeuw. fatbikes zijn over het algemeen niet heel snel door de bredere banden, maar ze zijn wel geschikt om bijvoorbeeld mee te touren tijdens een actieve vakantie.

Maten mountainbikes

Nu je het type mountainbike hebt bepaald kun je nadenken over de wielmaat. Als je een mtb of all terrain bike wil kopen dan is het goed te weten dat er verschillende wielmaten bestaan.

Zo bieden wij 26 inch, 27,5 inch, 28 inch aan in onze mtb winkel. Bij Fietsonline.com hebben wij zelfs een 29 inch mountainbike te koop.

Neem contact op met de klantenservice

Heb je vragen over de mountainbikes in ons assortiment of heb je hulp nodig bij je keuze? Neem gerust contact met ons op, onze fietsspecialisten helpen je graag verder. Vul hier het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact op met onze klantenservice

Heb je vragen over een bepaald soort MTB / ATB of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste MTB? Neem gerust contact op met Fietsonline.com, onze specialisten helpen je graag verder. Vul het contactformulier in.