Ondanks het Coronavirus zijn wij in staat om alle orders momenteel uit te leveren volgens de aangegeven levertijden. Mocht dit veranderen dan zullen wij u hierover informeren.

Omafiets

Omafiets

De omafiets is niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. In tegenstelling tot de jaren vijftig van de vorige eeuw, is er nu een ruime keuze aan omafietsen. Zwart of gekleurd, met of zonder versnellingen; omafietsen zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Fietsonline.com heeft een groot assortiment topmerken omafietsen tegen zeer aantrekkelijke prijzen: zo heb je al een omafiets vanaf €149,-. We leveren de fiets ook nog eens gratis bij je af.

Waarom een omafiets bestellen bij Fietsonline.com?

  • De beste prijs-kwaliteitsverhouding
  • Diverse topmerken als Batavus, BSP, Cortina en Sparta
  • Ook omafietsen voor kinderen
  • Diverse modellen de volgende werkdag bezorgd
  • Je betaalt geen verzendkosten

Goedkope omafiets online kopen

Bij Fietsonline.com vind je omafietsen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Je bestelt je omafiets gemakkelijk online en betaalt de fiets veilig via iDEAL of per bankoverschrijving. Een omafiets kopen bij Fietsonline.com betekent altijd een snelle en gratis bezorging. In veel gevallen kun je morgen al genieten van je nieuwe fiets.

Je nieuwe fiets afhalen

Je kunt je nieuwe omafiets thuis laten bezorgen, maar je kunt er ook voor kiezen om deze af te halen bij onze showroom in Lelystad. Tijdens het bestelproces kun je aangeven of je vooraf betaalt of het bedrag pint bij het afhalen van je omafiets. Je vindt onze showroom in Lelystad, aan de Apolloweg 220. Deze is iedere werkdag geopend van 9:00 tot 17:30 uur. Op zaterdag openen we om 9:00 uur en sluiten we om 16:00 uur.

Wil je weten welke omafietsen op dit moment in onze showroom te bezichtigen zijn? Onze fietsspecialisten vertellen het je graag. Bel hiervoor met 0320 219 483 en kom langs in onze showroom.

De moderne omafiets

De laatste jaren zijn omafietsen bezig aan een opmars. Ze groeien uit tot veel meer dan alleen een robuuste, goedkope en zwarte omafiets. De omafiets van nu is verkrijgbaar in diverse kleuren en is door zijn gekleurde banden een opvallende verschijning in het straatbeeld. Met een gekleurde omafiets doe je helemaal mee met de laatste trends: kies bijvoorbeeld voor een oranje, blauwe, roze, groene of witte omafiets.

Wil je graag een omafiets met versnellingen? Bij Fietsonline.com vind je diverse omafietsen met versnellingen van topmerken als Batavus, BSP, Cortina en Sparta.

Een omafiets voor kinderen

De omafiets wordt ook onder kinderen steeds populairder. Dit komt niet alleen door het stoere uiterlijk, maar ook door de ruime keuze in wielmaten. Bij Fietsonline.com kun je naast de standaard 28 inch ook omafietsen voor kinderen bestellen met kleinere wielen. In onderstaande tabel lees je heel gemakkelijk af welke inchmaat geschikt is voor welke leeftijd en lichaamslengte:

Wielmaat van de omafiets

Leeftijdscategorie

Lichaamslengte

Omafiets 20 inch

7 tot 10 jaar

123 tot 140 cm

Omafiets 22 inch

8 tot 11 jaar

129 tot 146 cm

Omafiets 24 inch

10 tot 14 jaar

140 tot 164 cm

Omafiets 26 inch

Ouder dan 13 jaar

160 tot 176 cm

Let op: Dit zijn richtlijnen. Aan deze tabel kunnen geen rechten worden ontleend.

A-merken omafietsen

Iedere omafiets wordt bij ons zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit. In ons assortiment vind je omafietsen van diverse Nederlandse en buitenlandse topmerken. Deze merken staan voor hoogwaardige kwaliteit en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. In de collectie van Fietsonline.com vind je omafietsen van de volgende merken:

-          Alpina omafiets

-          Altec omafiets

-          Avalon omafiets

-          Batavus omafiets

-          BSP omafiets

-          Cortina omafiets

-          Popal omafiets

-          Volare omafiets

De voordelen van een omafiets

Met een omafiets rijd je op een hoogwaardige en trendy blikvanger. Door de gekleurde frames, beige banden en leren details wijken de omafietsen af van de traditionele fietsen, waardoor je zeker gezien wordt. De voordelen van een omafiets op een rij:

  • Duurzaam door zijn stevige frame
  • Een goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Makkelijk op- en afstappen door de damesbocht
  • Een echte blikvanger

De geschiedenis van de omafiets

Iedereen is wel bekend met het begrip 'omafiets'. Maar waar komt deze naam nu eigenlijk vandaan? Daarvoor moeten we terug naar de negentiende eeuw. Alle fietsen hadden destijds een gebogen frame: iets wat we nu typerend vinden voor een vrouwenfiets. Het ontwerp is van origine Engels, maar Nederlandse fietsenmakers namen het ontwerp aan het einde van de negentiende eeuw over.

In de decennia na de Tweede Wereldoorlog verloor de omafiets zijn populariteit. Totdat de fiets in de jaren tachtig van de vorige eeuw massaal werd opgepakt door jongeren. Vanwege het ouderwetse uiterlijk ging men de fiets 'omafiets' noemen. Vandaag de dag is de omafiets nog altijd mateloos populair, mede dankzij het feit dat de omafietsen van tegenwoordig voldoen aan de moderne standaard. Ze zijn nu verkrijgbaar met versnellingen en beschikbaar in vele kleuren en maten: hierdoor is de omafiets niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld.

Neem contact op met onze klantenservice

Heb je vragen over onze omafietsen of over het bestelproces? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten zitten op werkdagen van negen tot vijf voor je klaar (op maandag vanaf 10:00 uur) om jouw vragen te beantwoorden. Ons telefoonnummer is 0320 219 483. Je kunt ons ook een berichtje sturen; wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Of neem contact op via onze chat.

Servicediensten van Fietsonline.com
Servicediensten van Fietsonline.com
web-monitoring-ok