Fietscomputer - Gps

Fietscomputer - Gps

Fietscomputer - Gps
Filteren
Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 214

Van laag naar hoog sorteren
 1. VDO M1.1 fietscomputer
   
  € 25,95
   
 2. SIGMA ID.RUN Rouge Sporthorloge 24920
   
  Speciale prijs € 115,05 Normale prijs € 139,95
   
 3. Sram Stuurhouder ATB 31.8 Zwart-fietscomputerdeel
   
  Speciale prijs € 20,45 Normale prijs € 25,00
   
 4. Cateye Velo CC-VT230W Draadloze Fietscomputer Stealth Zwart
   
  Speciale prijs € 27,75 Normale prijs € 34,95
   
 5. Sigma ROX 12.1 EVO GPS Grijs-fietsnavigatieset
   
  Speciale prijs € 465,65 Normale prijs € 479,95
   
 6. Sigma ROX 12.1 EVO GPS witte set
   
  Speciale prijs € 465,65 Normale prijs € 479,95
   
 7. Cateye AirGPS CC-GPS100 Zwart
   
  Speciale prijs € 108,05 Normale prijs € 129,95
   
 8. SIGMA ID.RUN 24910 Pacific Blue Sporthorloge
   
  Speciale prijs € 115,05 Normale prijs € 139,95
   
 9. SIGMA BC 23.16 STS SET MHR Limited Edition Zwart-Wit - Draad...
   
  Speciale prijs € 109,65 Normale prijs € 129,95
   
Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 214

Van laag naar hoog sorteren

Fietscomputers

Fietscomputers zijn een handig hulpmiddel voor fietsers om belangrijke informatie over hun ritten bij te houden, zoals snelheid, afstand, tijd en verbrande calorieën. Fietscomputers met GPS hebben echter nog meer te bieden dan traditionele fietscomputers, omdat ze gebruikmaken van satelliettechnologie om de positie van de fietser te bepalen. Hieronder vind je meer informatie over fietscomputers met GPS.

GPS fietscomputer

Een GPS-fietscomputer gebruikt satelliettechnologie om de positie van de fietser te bepalen en kan daardoor nauwkeurige informatie geven over de afgelegde afstand, snelheid en hoogte. Dit kan vooral handig zijn bij het plannen van routes en het navigeren op onbekend terrein. Er zijn verschillende merken en modellen GPS-fietscomputers op de markt, van instapmodellen tot geavanceerde systemen met kaartweergave en real-time informatie over weer en verkeer.

Een fietscomputer met GPS combineert de traditionele functies van een fietscomputer, zoals snelheid, afstand en tijd, met de voordelen van satelliettechnologie. Dit maakt het mogelijk om routes te plannen en te navigeren, en biedt ook de mogelijkheid om meer geavanceerde functies te gebruiken, zoals hartslagmeting en vermogensmeting. Fietscomputers met GPS zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en kunnen zowel voor recreatief als professioneel gebruik worden ingezet.

Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de beste GPS-fietscomputer. Zo kan het belangrijk zijn om te kijken naar de accuduur, het schermformaat en de beschikbare functies. Ook kan het merk en de reputatie van het product van belang zijn. Populaire merken van GPS-fietscomputers zijn bijvoorbeeld Garmin, Wahoo en Polar.

Fietscomputers trends

 1. Connectiviteit: Fietscomputers worden steeds vaker geleverd met connectiviteitsopties, zoals Bluetooth, Wi-Fi en ANT+, waarmee ze kunnen worden gekoppeld aan smartphones, sensoren, smartwatches en andere apparaten. Hierdoor kunnen fietsers hun prestatiegegevens gemakkelijker analyseren en delen met anderen.
 2. GPS-functionaliteit: GPS-functionaliteit is tegenwoordig standaard op de meeste fietscomputers, waardoor fietsers nauwkeurig hun positie kunnen bepalen en routes kunnen plannen en volgen. Sommige geavanceerde fietscomputers hebben zelfs kaarten, afslag-voor-afslag navigatie en points-of-interest.
 3. Vermogensmeting: Fietscomputers met vermogensmeters zijn ook populair, vooral onder serieuze fietsers. Deze functie meet de kracht die een fietser uitoefent op de pedalen, wat kan helpen bij het optimaliseren van de prestaties en het trainingsprogramma.
 4. Strava- en andere app-integratie: Veel fietscomputers bieden integratie met populaire apps zoals Strava, waardoor fietsers hun prestatiegegevens direct kunnen delen en vergelijken met andere fietsers. Andere apps, zoals TrainingPeaks, kunnen ook worden gebruikt om prestatiegegevens te analyseren en trainingsprogramma's te plannen.
 5. Grotere schermen en touchscreens: Grotere schermen en touchscreens zijn tegenwoordig populair bij fietscomputers, omdat ze een betere leesbaarheid bieden en de navigatie en bediening gemakkelijker maken. Sommige fietscomputers hebben zelfs kleurenschermen en hoge resolutie displays.
 6. Betere batterijduur: Een andere trend is dat fietscomputers tegenwoordig worden geleverd met batterijen die langer meegaan dan ooit tevoren. Sommige modellen kunnen tot wel 20 uur meegaan op een enkele lading, wat handig is voor langeafstandsritten en meerdaagse evenementen.

Gebruiksgemak fietscomputers

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid van het product. Het is raadzaam om reviews en gebruikerservaringen te lezen om een goed beeld te krijgen van de prestaties van de fietscomputer met GPS.

Batterijduur

Bij het gebruik van een fietscomputer met GPS is het ook van belang om de batterijduur in de gaten te houden, vooral bij lange ritten. Sommige modellen hebben een beperkte batterijduur en vereisen regelmatig opladen. Het is daarom handig om een powerbank of extra batterij mee te nemen tijdens lange ritten.

Koppelen aan externe apparaten

Een ander voordeel van fietscomputers met GPS is dat ze kunnen worden gekoppeld aan andere apparaten, zoals hartslagmeters en powermeters. Hierdoor kan de fietser nog meer informatie krijgen over zijn of haar prestaties tijdens het fietsen.

Software ondersteuning en updates

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar de mogelijkheid van software-updates en ondersteuning van de fabrikant. Sommige modellen hebben regelmatige updates nodig om optimaal te kunnen functioneren. Ook kan het handig zijn om te kijken naar de beschikbaarheid van ondersteuning en reparatieservice bij eventuele problemen.

Al met al bieden fietscomputers met GPS veel voordelen voor fietsers, of je nu recreatief of professioneel fietst. Door rekening te houden met de genoemde factoren en persoonlijke voorkeuren kun je de beste GPS-fietscomputer voor jouw gebruik vinden.

Veelgestelde vragen

Hoe kies je de beste fietscomputer?

Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de beste fietscomputer, zoals de gewenste functies, het merk, de prijs en het gebruiksgemak. Het is daarom belangrijk om vooraf te bepalen welke functies je nodig hebt en welk budget je hebt. Ook kan het nuttig zijn om reviews en gebruikerservaringen te lezen om een beter beeld te krijgen van de prestaties van de fietscomputer.

Wat is een goede draadloze fietscomputer?

Een goede draadloze fietscomputer biedt nauwkeurige informatie over snelheid, afstand en tijd, en is eenvoudig in gebruik. Daarnaast kan het handig zijn als de fietscomputer draadloos verbonden kan worden met andere apparaten, zoals hartslagmeters en powermeters. Populaire merken van draadloze fietscomputers zijn bijvoorbeeld Sigma en CatEye

Waar op letten bij fietscomputers?

Bij het kiezen van een fietscomputer is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de gewenste functies, het merk, de prijs en het gebruiksgemak. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de batterijduur, het schermformaat en de beschikbaarheid van software-updates en ondersteuning van de fabrikant.

Waarom fietscomputer in plaats van telefoon gebruiken?

Een fietscomputer biedt specifieke fietsfuncties, zoals het meten van snelheid en afstand, die niet standaard op een telefoon aanwezig zijn. Daarnaast kan het gebruik van een fietscomputer batterijduur besparen op je telefoon en voorkomen dat je telefoon beschadigd raakt tijdens het fietsen. Ook is een fietscomputer vaak betrouwbaarder en nauwkeuriger dan de GPS-functie van een telefoon.

Bekende fietscomputer merken

 1. Sigma
 2. Cateye
 3. Closethegap
 4. PanzerGlass