Stabilo / Zijwielen

Stabilo / Zijwielen

Stabilo / Zijwielen
Filteren
Foto-tabel Lijst

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
 1. Pex stabilo / zijwielen neutraal 12/20 inch met hoeksteun
   
  Speciale prijs € 23,75 Normale prijs € 24,95
   
 2. Zijwielen 12-20 Inch zilver
   
  € 19,65
   
 3. Pex zijwielen 12-20 zilver
   
  € 20,25
   
Foto-tabel Lijst

9 producten

Van laag naar hoog sorteren

Stabilo / Zijwielen

Als je nog niet helemaal vertrouwd bent met fietsen, kunnen zijwielen een goede optie zijn om je te helpen je evenwicht te bewaren. Bij Fietsonline verkopen wij zijwielen voor kinderen vanaf 2 jaar oud. Hieronder vind je een overzicht van verschillende soorten zijwielen en hun kenmerken.

Zijwielen voor kinderen

Zijwielen zijn vaak het meest bekend als hulpmiddel bij het leren fietsen door kinderen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van 12 inch tot 24 inch, en worden meestal geleverd bij kinderfietsjes met zijwielen. Zijwielen voor kinderen zijn meestal gemaakt van stevig plastic en kunnen eenvoudig worden bevestigd aan de achteras van de fiets.

Zijwielen voor specifieke fietsmaten

Als je op zoek bent naar zijwielen voor een specifieke fietsmaat, zijn er verschillende opties beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld zijwielen voor 12 inch fietsen, die geschikt zijn voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar oud.

Verwijderbare zijwielen

Als je op zoek bent naar zijwielen die eenvoudig te verwijderen zijn, zijn er opties beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om gemakkelijk aan en uit te kunnen worden geklikt. Dit is handig als je kind bijvoorbeeld al wat ervaring heeft met fietsen en de zijwielen alleen nog maar nodig heeft voor extra ondersteuning in moeilijke situaties.

Tips en advies

Als je overweegt om zijwielen aan te schaffen, zijn er een aantal dingen om in gedachten te houden. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen welke maat zijwielen je nodig hebt. Dit hangt af van de grootte van de fiets en de leeftijd van de fietser. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen dat de zijwielen stevig zijn bevestigd, zodat ze niet loskomen tijdens het fietsen. Tot slot is het goed om te weten dat zijwielen vooral bedoeld zijn als hulpmiddel bij het leren fietsen. Zodra je vertrouwd bent met fietsen, is het beter om de zijwielen te verwijderen en zonder verder te gaan.

Hopelijk heeft deze pagina je geholpen om meer te weten te komen over zijwielen en de verschillende opties die beschikbaar zijn, er zijn genoeg mogelijkheden om uit te kiezen. Vergeet niet om goed te kijken naar de maat en de kwaliteit van de zijwielen voordat je ze aanschaft, zodat je er zeker van bent dat ze geschikt zijn voor jouw behoeften en veiligheid op de fiets. Door het gebruik van zijwielen kun je op een veilige en vertrouwde manier leren fietsen en je evenwicht op de fiets verbeteren. Vergeet niet om altijd veiligheidshelm te dragen tijdens het fietsen, ongeacht of je zijwielen gebruikt of niet.

Trends op het gebied van zijwielen op de fiets:

 1. Opklapbare zijwielen: Er is een trend richting opklapbare zijwielen voor kinderfietsen. Dit maakt het gemakkelijk om de zijwielen op te bergen en te gebruiken wanneer dat nodig is.
 2. Verstelbare hoogte: Sommige zijwielen zijn verstelbaar in hoogte, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de grootte van het kind en de grootte van de fiets. Dit kan helpen om de stabiliteit van de fiets te verbeteren en het vertrouwen van het kind te vergroten.
 3. Lichtgewicht materialen: Fabrikanten gebruiken steeds vaker lichtgewicht materialen zoals aluminium om de zijwielen te maken. Dit vermindert het gewicht van de fiets en verbetert de wendbaarheid.
 4. Verwijderbare zijwielen: Er is een trend richting verwijderbare zijwielen, waardoor kinderen kunnen wennen aan het rijden zonder zijwielen en de balans op de fiets kunnen leren.
 5. Duurzaamheid: Er is een toenemende aandacht voor duurzame materialen en productiemethoden voor zijwielen. Fabrikanten gebruiken materialen die bestand zijn tegen slijtage en roest om de levensduur van de zijwielen te verlengen.
 6. Innovatieve designs: Sommige fabrikanten bieden zijwielen aan met innovatieve designs, zoals zijwielen die kunnen worden omgezet in loopfietsen of zijwielen met ingebouwde verlichting. Dit kan het fietsen leuker en interessanter maken voor kinderen.

Veelgestelde vragen

Kan op elke fiets zijwieltjes?

Nee, niet alle fietsen zijn geschikt voor het gebruik van zijwielen. Zijwielen kunnen alleen worden gebruikt op fietsen met een achteras die plat genoeg is om de zijwielen te kunnen bevestigen. Racefietsen, mountainbikes en sommige hybride fietsen hebben bijvoorbeeld geen geschikte achteras voor zijwielen. Raadpleeg altijd de handleiding van de fiets of vraag advies aan een fietsenmaker voordat je zijwielen aanschaft.

Welke leeftijd fiets zijwieltjes?

Zijwielen zijn voornamelijk bedoeld voor kinderen die beginnen met fietsen en moeite hebben om hun evenwicht te bewaren. Over het algemeen kunnen zijwielen worden gebruikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar oud. Voor volwassenen zijn er ook zijwielen beschikbaar, maar deze zijn minder gebruikelijk en worden voornamelijk gebruikt bij specifieke toepassingen, zoals bijvoorbeeld het vervoeren van mensen met een beperking.

Waar koop ik zijwieltjes?

Zijwieltjes zijn verkrijgbaar bij de meeste fietsenwinkels en online fietsenwinkels. Het is belangrijk om de juiste maat en kwaliteit zijwielen te kiezen die passen bij jouw fiets en behoeften. Vraag eventueel advies aan een deskundige in de fietsenwinkel of online klantenservice voordat je een aankoop doet.

Welke maat zijwieltjes?

De maat van de zijwielen die je nodig hebt, hangt af van de grootte van de fiets en de leeftijd van de fietser. Zijwielen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van 12 inch tot 24 inch. Voor kinderen zijn 12 inch en 16 inch zijwielen geschikt voor fietsen met dezelfde wielmaat. Voor fietsen met een wielmaat van 20 inch of hoger zijn 20 inch en 24 inch zijwielen geschikt. Het is belangrijk om te controleren welke maat zijwielen geschikt zijn voor jouw fiets en jouw behoeften.

Bekende zijwielen merken

 1. Pex
 2. Steinmann
 3. XLC