Transportrek

Transportrek

Transportrek
Filteren
Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 51

Van laag naar hoog sorteren
 1. XLC voordrager lowrider alu verende vork mat zwart
   
  Speciale prijs € 20,35 Normale prijs € 41,95
   
 2. Steco voordrager 28 FW2 chroom
   
  Speciale prijs € 35,85 Normale prijs € 37,95
   
 3. Tubus voordrager 26/28 inch duo lowrider zilver
   
  Speciale prijs € 79,15 Normale prijs € 89,90
   
 4. Steco transportrek comfort mat zwart 26-28inch 30x30cm
   
  Speciale prijs € 36,55 Normale prijs € 39,95
   
 5. Tubus voordrager 26/28 inch grand expedition zwart
   
  Speciale prijs € 132,25 Normale prijs € 174,90
   
Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 51

Van laag naar hoog sorteren

Transportrekken

Transportrekjes zijn een handige accessoire voor fietsers die spullen willen vervoeren zonder een zware rugzak of tas te dragen. Deze categoriepagina gaat over transportrekjes en richt zich specifiek op voordragers.

Voordragers

Voordragers zijn fiets transportrekjes die zich aan de voorkant bevinden, tussen het stuur en het voorwiel. Ze zijn populair bij stadsfietsers die regelmatig boodschappen doen of lichte ladingen vervoeren. Voordragers zijn vaak gemaakt van stevig metaal en hebben een draagvermogen van ongeveer 10-15 kilogram.

Voordelen van voordragers zijn onder meer dat ze de last van de fiets afhalen en je meer balans geven tijdens het fietsen. Bovendien bieden ze een handige opslagruimte voor tassen, manden of bakken, waardoor je niet hoeft te jongleren met tassen aan je stuur of op je rug.

Een nadeel van voordragers is dat ze de stuureigenschappen van de fiets kunnen veranderen en de remprestaties kunnen beïnvloeden, vooral als ze niet goed zijn bevestigd. Daarom is het belangrijk om een voordrager te kiezen die past bij de grootte en het type van je fiets en om deze correct te installeren.

Belangrijke kenmerken om op te letten bij het kiezen van een voordrager zijn onder meer het maximale draagvermogen, de afmetingen en het bevestigingssysteem. Er zijn verschillende soorten voordragers op de markt, van eenvoudige rekjes tot uitgebreide systemen met manden of bakken. Enkele populaire merken van voordragers zijn Basil, Steco en Racktime.

Als je op zoek bent naar een transportrek voor fiets, overweeg dan een voordrager als je regelmatig lichte ladingen vervoert of boodschappen doet. Zorg ervoor dat je een voordrager kiest die past bij je fiets en de lading die je van plan bent te dragen, en installeer deze correct om veilig te kunnen fietsen.

Transportrekken trends

Er zijn een aantal trends op het gebied van transportrekjes die momenteel relevant zijn en die de moeite van het bespreken waard zijn.

Ten eerste worden transportrekjes steeds vaker gebruikt voor dagelijkse transportdoeleinden. Met de opkomst van de stadsfiets en de populariteit van fietsen als transportmiddel, worden transportrekjes steeds vaker gezien als een handige en praktische manier om spullen te vervoeren. Mensen gebruiken transportrekjes bijvoorbeeld om boodschappen te doen, hun laptop en andere werkmateriaal mee te nemen, of om hun sportuitrusting te dragen.

Een andere trend is dat transportrekjes steeds vaker worden ontworpen met een oog op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Er zijn bijvoorbeeld rekjes op de markt die zijn gemaakt van gerecycled materiaal of die zijn ontworpen om zo min mogelijk materiaal te gebruiken. Sommige merken bieden ook rekjes aan die zijn ontworpen om gemakkelijk te demonteren en te recyclen zijn wanneer ze aan het einde van hun levensduur zijn.

Ten slotte zijn er ook enkele innovaties op het gebied van transportrekjes te zien. Sommige merken bieden bijvoorbeeld rekjes aan die zijn uitgerust met een slim bevestigingssysteem, waardoor ze snel en gemakkelijk kunnen worden gemonteerd en gedemonteerd. Andere merken bieden rekjes aan die zijn ontworpen om compatibel te zijn met specifieke accessoires, zoals tassen of manden.

Veelgestelde vragen

Kan er een Transportrek op elke fiets?

Niet elke fiets is geschikt voor een transportrek. Het is belangrijk om te controleren of je fiets beschikt over de juiste bevestigingspunten voor een transportrek en of het frame en de wielen geschikt zijn om extra gewicht te dragen. Raadpleeg de handleiding van je fiets of vraag advies aan een fietsenwinkel om er zeker van te zijn dat een transportrek geschikt is voor jouw fiets.

Hoe bevestig je fietsmand op voordrager?

Er zijn verschillende manieren om een fietsmand op een voordrager te bevestigen, afhankelijk van het type mand en voordrager dat je hebt. Veel voordragers hebben bevestigingshaken waar je een mand aan kunt hangen. Andere manden kunnen worden bevestigd met een riem of klemmen. Zorg ervoor dat je de mand stevig en veilig bevestigt voordat je begint te fietsen.

Wat is een voordrager fiets?

Een voordrager fiets is een type fiets met een rekje aan de voorkant van de fiets, tussen het stuur en het voorwiel. Dit rekje wordt een voordrager genoemd en is ontworpen om lichte ladingen te dragen, zoals boodschappen of een tas. Voordragers zijn populair bij stadsfietsers omdat ze het gemakkelijker maken om spullen te vervoeren zonder dat je een zware rugzak of tas hoeft te dragen.

Hoeveel gewicht in fietskrat?

De hoeveelheid gewicht die een fietskrat kan dragen, varieert afhankelijk van het type krat en de bevestiging ervan op de fiets. Over het algemeen kunnen de meeste fietskratten tot 10-15 kilogram aan gewicht dragen. Het is echter belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant te controleren voordat je een fietskrat gebruikt om ervoor te zorgen dat je het niet overbelast en veilig kunt fietsen.

Bekende transportrek merken

 1. Steco
 2. XLC
 3. Basil