Bagagedragers

Bagagedragers

Bagagedragers
Filteren
Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 214

Van laag naar hoog sorteren
 1. Steco bagagedrager Transport 28inch zwart
   
  Speciale prijs € 23,65 Normale prijs € 25,95
   
 2. Racktime 29" Tour AC Zwart
   
  € 109,95
   
Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 214

Van laag naar hoog sorteren

Bagagedrager

Welkom op de Bagagedragers categoriepagina van Fietsonline.com. Hier vindt u alles wat u moet weten over bagagedragers voor uw fiets, van onderdelen tot accessoires. Een bagagedrager is een onmisbaar onderdeel van uw fiets voor het vervoeren van spullen tijdens uw rit. Of u nu een tocht maakt door de stad of een langere tocht door de natuur, een bagagedrager maakt het mogelijk om uw spullen veilig en gemakkelijk mee te nemen.

Drageronderdelen

Drageronderdelen zijn de bouwstenen van uw bagagedrager. Ze zijn essentieel voor de stabiliteit en functionaliteit van uw bagagedrager. Het kan zijn dat u op zoek bent naar vervangende onderdelen voor uw bestaande bagagedrager, of u wilt misschien een eigen bagagedrager samenstellen. In deze categorie vindt u onderdelen zoals bagagedrager kussens, verlengers en bevestigingsmaterialen.

Bagagedrager kussens zijn een comfortabele optie voor het vervoeren van zware of ongemakkelijke voorwerpen. Deze kussens worden bevestigd aan de bagagedrager om uw spullen te stabiliseren en uw bagagedrager te beschermen tegen krassen en deuken.

Een bagagedrager verlenger is een handig hulpmiddel om extra ruimte te creëren op uw bagagedrager. Met een verlenger kunt u uw bagagedrager verlengen, zodat u meer spullen mee kunt nemen.

Snelbinders

Snelbinders zijn een handig accessoire voor het vastzetten van uw spullen op uw bagagedrager. Deze elastische banden worden over uw spullen gespannen en bevestigd aan uw bagagedrager om te voorkomen dat ze verschuiven of vallen tijdens het fietsen. Snelbinders zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Achterdragers

Achterdragers zijn de meest voorkomende bagagedragers op fietsen. Ze zijn ontworpen om aan de achterkant van uw fiets te worden bevestigd en bieden voldoende ruimte om uw spullen mee te nemen. Deze bagagedragers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, van lichtgewicht aluminium tot stevig staal.

Bagagedragers voor racefietsen zijn speciaal ontworpen voor lichtgewicht en aerodynamisch gebruik. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder koolstofvezel, en zijn vaak voorzien van een minimale maar stevige constructie om het gewicht te minimaliseren.

Tips en adviezen voor het kiezen van de juiste bagagedrager

Het kiezen van de juiste bagagedrager voor uw fiets is essentieel om ervoor te zorgen dat uw spullen veilig en gemakkelijk kunnen worden vervoerd. Hier zijn enkele tips en adviezen om u te helpen de juiste bagagedrager te kiezen:

 • Bepaal welke soorten spullen u wilt vervoeren en kies een bagagedrager die geschikt is voor uw behoeften.
 • Controleer het gewichtslimiet van de bagagedrager om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor het gewicht van uw spullen.
 • Controleer of de bagagedrager geschikt is voor uw fiets en of deze gemakkelijk kan worden bevestigd.
 • Overweeg het materiaal van de bagagedrager. Lichtgewicht materialen zoals aluminium en koolstofvezel zijn ideaal voor racefietsen, terwijl zwaardere materialen zoals staal geschikt zijn voor zwaardere ladingen.
 • Overweeg het gebruik van accessoires zoals snelbinders, fietstassen en manden om uw spullen veilig en georganiseerd te houden tijdens het fietsen.

Bagagedrager trends

Hier zijn enkele trends die momenteel relevant zijn voor bagagedragers:

 1. Integratie met e-bikes - Bagagedragers worden steeds vaker geïntegreerd in e-bikes, waarbij de accu van de fiets op de bagagedrager wordt gemonteerd. Dit zorgt voor een efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte op de fiets en verbetert de stabiliteit van de fiets.
 2. Lichtgewicht materialen - Lichtgewicht materialen zoals koolstofvezel en aluminium worden steeds populairder in de productie van bagagedragers. Deze materialen maken het mogelijk om bagagedragers te maken die sterk, duurzaam en toch lichtgewicht zijn.
 3. Modulaire bagagedragers - Sommige fabrikanten bieden modulaire bagagedragers aan die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de fietser. Deze bagagedragers kunnen worden uitgerust met extra opbergvakken, zijpanelen, beugels en andere accessoires om de flexibiliteit te vergroten.
 4. Slimme bagagedragers - Slimme bagagedragers met geïntegreerde sensoren en elektronica worden steeds populairder. Deze bagagedragers kunnen bijvoorbeeld informatie geven over het gewicht van de lading en de optimale positie voor het evenwicht van de fiets.
 5. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid - Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid worden steeds belangrijker in de fietsindustrie en bagagedragers zijn hierop geen uitzondering. Fabrikanten zoeken naar manieren om bagagedragers te maken van gerecyclede materialen en om productieprocessen te verbeteren om de milieu-impact te verminderen.

Veelgestelde vragen

Hoe kies ik de juiste bagagedrager voor mijn fiets?

Het kiezen van de juiste bagagedrager hangt af van verschillende factoren, zoals het type fiets dat u heeft, het gewicht van uw spullen en uw persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk om een bagagedrager te kiezen die geschikt is voor het gewicht van uw spullen en die past bij de bevestigingspunten op uw fiets. Bij twijfel kunt u het beste advies vragen aan een specialist.

Hoeveel gewicht kan een bagagedrager dragen?

Het draagvermogen van een bagagedrager varieert afhankelijk van het type en het materiaal. Over het algemeen kunnen bagagedragers tussen de 10 en 30 kg dragen. Het is belangrijk om het draagvermogen van de bagagedrager te controleren voordat u zware ladingen vervoert om schade aan uw fiets of letsel te voorkomen.

Wat is een Racktime drager?

Een Racktime drager is een populaire bagagedrager die vaak wordt gebruikt op trekkingfietsen en stadsfietsen. Racktime is een merk dat gespecialiseerd is in de productie van bagagedragers en accessoires voor fietsen. Racktime dragers staan bekend om hun stabiliteit en duurzaamheid.

Kan ik op elke fiets een bagagedrager monteren?

Niet elke fiets is geschikt voor het monteren van een bagagedrager. Fietsen met bevestigingspunten voor bagagedragers hebben vaak oogjes aan de achterkant van het frame en soms ook aan de voorkant van het frame. Als uw fiets geen oogjes heeft, zijn er nog steeds bagagedragers beschikbaar die op de zadelpen kunnen worden bevestigd of die gebruik maken van speciale bevestigingsbeugels.

Is een bagagedrager verplicht op mijn fiets?

Een bagagedrager is niet verplicht op uw fiets, tenzij u in sommige landen of regio's rijdt waar wetgeving van kracht is die het dragen van bepaalde spullen op de fiets verplicht stelt. Bijvoorbeeld, als u in Nederland woont en uw kinderen naar school vervoert, bent u verplicht om een bagagedrager en een kinderzitje te hebben. Het is echter altijd een goed idee om een bagagedrager te hebben om uw spullen veilig en gemakkelijk mee te nemen tijdens uw rit.

Bekende bagagedrager merken

 1. Steco
 2. XLC
 3. Racktime
 4. Topeak
 5. Tubus