Ondanks het Coronavirus zijn wij in staat om alle orders momenteel uit te leveren volgens de aangegeven levertijden. Mocht dit veranderen dan zullen wij u hierover informeren.

Buitenbanden

Koop de juiste buitenband voor je fiets

Shop bij Fietsonline.com goedkoop een nieuwe buitenband voor je fiets: je hebt al een nieuwe band vanaf € 3,95! In ons zeer ruime assortiment vind je honderden buitenbanden van topmerken zoals CST en Schwalbe in de maten 12 inch t/m 29 inch. Voor alle banden geldt ‘voor 15:00 uur besteld, vandaag verzonden’. Bekijk ons assortiment en kies de juiste buitenband voor jouw fiets!

  • Buitenbanden van 12” tot 29”: voor alle soorten fietsen
  • Je bestelt al een fiets buitenband vanaf € 3,95
  • Topmerken als Schwalbe, Continental en CST
  • Voor 15:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Klanten waarderen ons met een 9,0 / 10

 

Bepaal de maat van je buitenband

Naast dat het belangrijk is om de juiste soort buitenband voor je fiets te kiezen, moet je ook de juiste maat bestellen. Maar is het dan zo lastig om de juiste maat te kiezen? Helaas is het niet voldoende om te kiezen voor een bepaalde inchmaat, want op iedere band vind je diverse getallen. Daarom is het vaak lastig voor mensen die recreatief fietsen.

De eenheden die vermeld worden op de band hebben niet alleen te maken met de omtrek van je buitenband, maar ook met de hoogte en de breedte van de band. In onderstaande tabel zie je in één oogopslag welke inchmaat bij welke fietssoort past en welke maten daarbij horen. Op de band vind je namelijk meestal getallen die zijn weergegeven in het ERTRO-systeem, het Franse systeem en het Nederlandse/Engelse systeem.

Klik op de band die je nodig hebt en wij sorteren ons assortiment direct op de buitenbanden die op jouw wielen passen.

< interactieve maattabel invoeren >

 

Beschikbare inchmaten in ons assortiment

In ons assortiment vind je vele buitenbanden in verschillende inchmaten. Klik op de inchmaat van je keuze om direct te filteren op de banden:

 

Profielsoorten

In ons assortiment vind je honderden verschillende buitenbanden voor je fiets. Deze hebben niet alleen andere afmetingen, ook verschillen ze van profiel. Zo kun je voor je mountainbike het beste een buitenband kiezen met een grof profiel. Als je offroad fietst, zul je merken dat je veel meer grip hebt. Heb je een racefiets? Ga dan voor een dunne, gladde buitenband. Om snelheid op te bouwen met je wielrenfiets heb je baat bij zo weinig mogelijk weerstand tussen de band en het wegdek.

Voor stadsfietsen, kinderfietsen, transportfietsen en vouwfietsen vind je in ons assortiment ook een ruime keuze buitenbanden. Bij normaal gebruik bieden deze banden je voldoende grip op de normale, verharde wegen.

 

Hoe is een buitenband opgebouwd?

Een buitenband bestaat uit drie delen, namelijk het karkas, de hielkern en het loopvlak. Het loopvlak maakt contact met de weg en is gemaakt van rubber. De hiel van de band is bepalend voor de diameter van de band en zorgt voor een goede aansluiting op de velg. Het karkas kun je zien als het ‘skelet’ van de band. Dit karkas wordt meestal geweven van nylon en voorzien van een laag rubber. Doordat dit in een hoek van 45 graden wordt afgesneden en de hoek naar de rijrichting wordt gericht, krijgt de buitenband zijn stabiliteit. Hoe dichter het nylon van het karkas geweven wordt (ook wel de ‘karkasdichtheid’ genoemd), hoe sterker de band is.

 

Bestel ook een binnenband of reparatieset

Heb je naast een nieuwe buitenband ook een binnenband nodig? Bekijk dan het volledige assortiment op onze pagina Binnenbanden. Als je al de juiste maat hebt gevonden voor je buitenband, weet je ook gelijk welke maat je voor je binnenband nodig hebt!

Ga je vaak fietsen? Dan is het handig om een reparatiesetje bij je te hebben voor het geval dat je band lek gaat. Verder vind je in ons assortiment ook velglint; dit rubberen lint leg je om de velg heen, zodat het je binnenband beschermt tegen bijvoorbeeld een braam op een spaakgat of op een spaakuiteinde.

 

Klantenservice

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste buitenband voor jouw fiets? Neem contact op met onze specialisten, zij helpen je graag verder. Bel 0320 219 483 of laat een berichtje achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Servicediensten van Fietsonline.com
Servicediensten van Fietsonline.com
web-monitoring-ok