Gereedschappen

Gereedschappen

Gereedschappen
Filteren
Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 1735

Van laag naar hoog sorteren
 1. Cyclon koudespray 500ml
   
  € 7,95
   
 2. Simson nippelsleutel
   
  € 6,95
   
 3. Simson cranktrekker
   
  € 12,50
   
 4. Simson lekzoeker
   
  € 4,50
   
 5. staalborstel 1-rij
   
  € 3,95
   
 6. Cyclon ontvetter Bionet 1 ltr
   
  Speciale prijs € 14,35 Normale prijs € 15,50
   
 7. Cyclon Ontvetter Bionet 750ml
   
  Speciale prijs € 12,85 Normale prijs € 13,95
   
 8. kettingpons imp
   
  € 6,15
   
 9. Vorkspreidtang / bandentang
   
  € 68,95
   
 10. Alligator rubber autozijde
   
  € 17,25
   
 11. Cyclon tyre repair 75ml
   
  € 9,15
   
 12. Cyclon Bike Cleaner 1L
   
  € 14,75
   
Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 1735

Van laag naar hoog sorteren

Gereedschap

Fietsgereedschappen zijn essentieel voor elke fietser, of het nu gaat om het repareren van een lekke band, het afstellen van de remmen of het vervangen van de ketting. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende categorieën en subcategorieën van fietsgereedschappen, samen met korte beschrijvingen en nuttige informatie voor elke categorie.

Basisgereedschap

Basisgereedschap omvat de meest essentiële gereedschappen die nodig zijn voor het onderhoud van de fiets. Dit omvat inbussleutels, schroevendraaiers, tangen en steeksleutels. Fietsgereedschap sets zijn een handige manier om een combinatie van deze gereedschappen te kopen en worden aanbevolen voor beginners.

Wielgereedschap

Wielgereedschap is nodig om de wielen van de fiets te onderhouden. Dit omvat onder meer een spaaksleutel, een bandenlichter en een kettingpons. Andere handige wielgereedschappen zijn bijvoorbeeld een conussleutel voor het afstellen van de naaf, een cassetteafnemer voor het vervangen van de cassette en een velglinttool voor het plaatsen van het velglint.

Kettinggereedschap

Kettinggereedschap omvat gereedschap dat nodig is voor het onderhoud van de ketting, zoals kettingponsen, kettingreinigers en kettingafnemers. Een kettingpons is essentieel voor het vervangen van een ketting of het inkorten van een nieuwe ketting. Een kettingreiniger maakt het gemakkelijk om de ketting schoon te maken en te onderhouden, terwijl een kettingafnemer nodig is om een ketting te verwijderen en te installeren.

Remgereedschap

Remgereedschap omvat gereedschap voor het onderhoud van de remmen, zoals rembloktangen, remsleutels en kabelsnijders. Een rembloktang wordt gebruikt om de remblokken te vervangen of af te stellen, terwijl een remsleutel nodig is om de remklauwen te verwijderen. Een kabelsnijder maakt het gemakkelijk om rem- en schakelkabels op de juiste lengte af te snijden.

Trapasgereedschap

Trapasgereedschap omvat gereedschap dat nodig is voor het onderhoud van de trapas, zoals trapassleutels en cranktrekkers. Een trapassleutel wordt gebruikt om de trapas te verwijderen en te installeren, terwijl een cranktrekker nodig is om de crankarmen te verwijderen.

Framesluitgereedschap

Framesluitgereedschap omvat gereedschap voor het onderhoud van de sluiting van het frame, zoals bottom bracket gereedschap en balhoofdsleutels. Een bottom bracket gereedschap wordt gebruikt om de bottom bracket te verwijderen en te installeren, terwijl balhoofdsleutels nodig zijn om het balhoofd te verstellen.

Torque gereedschap

Torque gereedschap omvat gereedschap dat het aanhaalmomenten op de juiste manier meet en toepast op specifieke onderdelen van de fiets, zoals de stuurpen, zadelpen en crankbouten. Dit is belangrijk om overmatige kracht op onderdelen te voorkomen en de veiligheid en duurzaamheid van de fiets te waarborgen. Een momentsleutel is het meest voorkomende torque gereedschap en wordt geleverd met een reeks bitjes en adapters voor verschillende toepassingen.

Gereedschap sets

Een fietsgereedschap set is een handige manier om een combinatie van deze gereedschappen te kopen. Het is belangrijk om te investeren in kwaliteitsgereedschap om ervoor te zorgen dat het duurzaam is en goed presteert. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe elk gereedschap moet worden gebruikt om schade aan de fiets te voorkomen. Het is altijd aan te raden om instructies en tutorials te bekijken voordat u begint met repareren of onderhouden van uw fiets.

In het algemeen kan een goede fietsgereedschap set zorgen voor snellere en eenvoudigere reparaties en onderhoud van uw fiets. Het kan ook bijdragen aan de veiligheid en het verlengen van de levensduur van uw fiets.

Fietsgereedschap trends

Hier zijn enkele trends op het gebied van fietsgereedschap:

Draadloos fietsgereedschap: Fietsgereedschap met draadloze technologieën wordt steeds populairder. Draadloze fietscomputers en draadloze vermogensmeters zijn al enkele jaren op de markt, maar nu verschijnen er ook draadloze gereedschappen, zoals draadloze fietspompen en draadloze momentsleutels.

Kleiner en lichter gereedschap: De trend om fietsgereedschap kleiner en lichter te maken, zet zich voort. Dit maakt het gemakkelijker om gereedschap mee te nemen tijdens het fietsen en om op te bergen wanneer het niet wordt gebruikt.

Universele gereedschappen: Er is een toename in het gebruik van universele fietsgereedschappen die verschillende taken kunnen uitvoeren. Dit vermindert de hoeveelheid gereedschap die nodig is om de meeste reparaties uit te voeren en maakt het gemakkelijker om onderweg kleine reparaties uit te voeren.

Duurzaamheid: Er is een toenemende vraag naar duurzaam fietsgereedschap. Veel fabrikanten gebruiken duurzame materialen zoals roestvrij staal en titanium en maken gereedschap dat lang meegaat en minder snel slijt.

Slimme gereedschappen: Slimme technologieën zoals Bluetooth-connectiviteit en sensoren worden steeds vaker toegepast in fietsgereedschap. Dit maakt het mogelijk om verbinding te maken met een smartphone of computer en het gebruik en de prestaties van het gereedschap te monitoren en te analyseren.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welk gereedschap ik nodig heb voor mijn fiets?

Het gereedschap dat u nodig heeft voor uw fiets, hangt af van het type fiets en de specifieke onderdelen die u wilt onderhouden of repareren. Over het algemeen heeft u basisgereedschap nodig, zoals inbussleutels, schroevendraaiers en steeksleutels, evenals specifiek gereedschap voor wielen, kettingen, remmen, trapassen en frames. Het is altijd een goed idee om uw fiets te laten onderhouden door een professional als u niet zeker weet welk gereedschap u nodig heeft.

Wat is de beste multitool voor fietsers?

Er zijn veel verschillende multitools beschikbaar voor fietsers, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Het is belangrijk om te kiezen voor een multitool die geschikt is voor uw specifieke behoeften en die compatibel is met uw fiets. Enkele van de populaire opties zijn de Topeak Mini 9, de Crankbrothers M19 en de Lezyne V-10. Zorg ervoor dat u een multitool kiest die robuust en duurzaam is en gemakkelijk te gebruiken en op te bergen is.

Wat doet een cranktrekker?

Een cranktrekker is een gereedschap dat wordt gebruikt om de crankarmen van de trapas te verwijderen. Dit is nodig om de trapas te vervangen of onderhouden. Een cranktrekker heeft schroefdraad die in het gat van de crankarm wordt geschroefd, waarna u de hendel gebruikt om de crankarm los te draaien. Het is belangrijk om een juiste cranktrekker te kiezen die geschikt is voor uw fiets.

Wat is de beste momentsleutel voor fietsen?

Een momentsleutel is een gereedschap dat wordt gebruikt om bouten en moeren aan te draaien tot een specifiek moment. Dit is belangrijk voor het voorkomen van overmatige kracht op de onderdelen van de fiets. De beste momentsleutel voor fietsen is afhankelijk van uw specifieke behoeften en budget. Enkele van de populaire opties zijn de Park Tool ATD-1.2, de Feedback Sports Range en de Venzo Bicycle Torque Wrench. Zorg ervoor dat u een momentsleutel kiest die nauwkeurig, duurzaam en gemakkelijk te gebruiken is.

Bekende fietsgereedschap merken

 1. Crankbrothers
 2. Cyclon
 3. Cyclus
 4. Hozan
 5. IceToolz
 6. Topeak
 7. Unior
 8. XLC
 9. Bosch Professional