Subsidie bij leasen?

Het is in veel gemeentes mogelijk om subsidie te krijgen voor het gebruik van een (elektrische) fiets voor zakelijk gebruik. Dit kan werknemers en werkgevers veel schelen in reiskosten. Wij hebben een lijst opgesteld van gemeentes die subsidies faciliteren voor duurzaamheid en/of woon-werkverkeer. Informeer altijd bij de gemeente of subsidie voor een (elektrische) fiets voor zakelijk gebruik van toepassing is. Dit verschilt per jaar per gemeente. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Informatie voor gemeentes

Wij dragen graag bij aan een duurzaam milieu en een gezonde samenleving. Wij moedigen gemeentes dan ook aan om subsidies te verstrekken voor het gebruik van (elektrische) fietsen voor woon-werkverkeer. De rijksoverheid heeft een mooi document opgesteld voor gemeentes als handvat voor het stimuleren of faciliteren van elektrisch vervoer. Gemeentes kunnen dit document hier downloaden.

Almere

Gemeente Almere biedt bedrijven, ondernemers, verenigingen, stichtingen en inwoners diverse subsidieregelingen aan. Zie voor meer informatie Ikonderneeminalmere.nl.

Apeldoorn

De stedendriehoek, gemeente Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen, stelt een subsidieregeling beschikbaar van €20.000 voor initiatieven die bijdragen aan het slimmer verspreiden van woon-werkverkeer. Zie voor meer informatie www.slimreizenstedendriehoek.nl.

Den Bosch

Bij gemeente Den Bosch kunnen organisaties een subsidie aanvragen voor activiteiten die bijdragen aan duurzaam gedrag. Bekijk alle subsidies.

Den Haag

Gemeente Den Haag stelt voor ondernemers een ondernemerssubsidie ter beschikking voor elektrische scooters en (bak)fietsen. Aanvraag kan tot 6 oktober 2017. Voor meer informatie en het aanvraagformulier: Denhaag.nl.

Haarlem

Gemeente Haarlem stelt jaarlijks €500.000 subsidiegeld beschikbaar voor nieuwe projecten op het gebied van duurzaamheid, fietsen en groen. Klik hier voor een overzicht van alle subsidies in Haarlem.

Hilversum

Voor de consument die de fiets intensief gebruikt voor woon-werkverkeer en dat doet in de spits (7.30-9.30 uur en 16.00-18.00 uur), kan aanspraak maken op €0,10 per kilometer met een maximum van €400. Bron: RTHilversum.

Nijmegen

Gemeente Nijmegen biedt een regeling aan voor kinderen die niet zelfstandig of alleen onder begeleiding naar school kunnen. Gemeente Nijmegen kan helpen met een (brom)fietsvergoeding. Zie voor meer informatie en/of om deze regeling aan te vragen Loket Gemeente Nijmegen.

Utrecht

In 2016 biedt gemeente Utrecht subsidies aan voor high speed e-bikes en elektrische bakfietsen. Dit bedrag kan oplopen tot €1.500 voor zakelijk gebruik. Lees meer op: Elektrisch vervoer in Utrecht

Schiedam

In de gemeente Schiedam is voor de periode 2016 - 2020 het 'Uitvoeringsprogramma Fietsen' opgesteld waarin een subsidie voor de elektrische fiets wordt besproken. Momenteel is het nog een conceptversie. Zie voor meer informatie www.schiedam.nl/Fiets

Venlo

Gemeente Venlo stelt €15.000 beschikbaar voor mensen die in Venlo wonen of werken en die voor woon-werkverkeer een elektrische fiets (willen) aanschaffen. Zie voor meer informatie: Forenzo

Servicediensten van Fietsonline.com
Servicediensten van Fietsonline.com
web-monitoring-ok