Lease voorbeelden


Wat zijn mijn werkelijke kosten?

Jeffrey is het stadsverkeer helemaal zat. Op een afstand van 9 kilometer doet Jeffrey bijna 45 minuten over om met zijn auto bij zijn werkgever te komen. Daarom heeft Jeffrey gekozen voor een lease fiets. Een comfortabele E-bike van Batavus zorgt dat Jeffrey binnen een haf uur op zijn werk is. De kosten van €79 per maand zijn voor Jeffrey bruto lasten. Het betreft een private lease contract en Jeffrey heeft volgens de cao richtlijnen recht op €0,19 per kilometer rijkosten vergoeding. Jeffrey moet nog checken of hij eventueel gebruik kan maken van de werkkosten regeling (1,2% van het totale fiscale loon). Zijn werkgever gaat alleen akkoord met de kilometervergoeding. De afdeling HR wijst op eventuele subsidie mogelijkheden van de gemeente. Jeffrey ontdekt dat hij een eenmalige vergoeding krijgt van 350 euro. Dit betekent concreet voor Jeffrey:

Fiets: Batavus e-bike
Leaseprijs: €79 p/m
Kilometervergoeding: €68 (18km x 20 dgn x 0,19)
Eenmalige subsidie: €10 (€350 / 36 mnd)
Werkelijk kosten Jeffrey: €1 / maand (Inclusief verzekering, onderhoud aan huis of bij werkgever, bandenplak service)

Reparatie bij je werkgever?

Karel heeft een lease fiets van Sparta. Mooie fiets en is minstens 4 dagen per week in gebruik. Ook in het weekend fietst hij graag met zijn vrouw door de Veluwe. Vorige week had Karel met zijn collega’s een gezellige borrel. Na het feest is hij met zijn collega’s richting station gelopen. Bij aankomst zag Karel dat zijn fiets was gevallen en flink was beschadigd. Hij kon wel fietsen maar het elektrisch systeem werkte niet meer. De volgende dag heeft Karel naar het servicenummer gebeld. Diezelfde dag stond er een monteur bij zijn werkgever. De monteur heeft het elektrisch systeem gerepareerd. Een week later heeft de monteur een nieuwe fiets van de verzekering afgeleverd.


Weinig geld, toch een nieuwe fiets?

Mandy is een moeder van 2 kinderen en is gelukkig getrouwd. Als enige van het gezin fietst zij regelmatig met de kinderen. Bij thuiskomst van hun autovakantie blijkt dat Mandy haar moederfiets is gestolen. Ze had deze fiets niet verzekerd. Ze wilt graag een nieuwe fiets bestellen maar haar budget is door de vakantie daarvoor niet toereikend. Mandy ziet via Google een advertentie voorbij komen van Fietsonline.com voor het leasen van een nieuwe fiets. Het betalen van een laag bedrag per maand voor een periode van 3 jaar past binnen het budget van Mandy. Daarnaast ziet ze dat er ook een all-risk verzekering bij zit en dat zij zich geen zorgen hoeft te maken over reparaties en onderhoud. Ze besluit een nieuwe e-bike te leasen van Batavus. Al binnen enkele dagen heeft zij haar nieuwe e-bike compleet afgemonteerd bij haar thuis staan. Mandy is zeer tevreden en gaat weer volop fietsen met haar kinderen.

Hoe zit het met onderhoudsbeurten?

Pascal heeft net een nieuwe lease-fiets aangeschaft en is er erg voorzichtig mee. Hij fietst er een tijdje mee en vraagt zich af of zijn fiets niet op korte termijn moet worden nagekeken. Diezelfde avond ontvangt hij van Fietsonline.com een e-mail over de eerste onderhoudsbeurt. De volgende dag neemt hij contact op met de klantenservice van Fietsonline.com en maakt een afspraak voor dezelfde week. Pascal kan gewoon thuis blijven want zijn fiets wordt door een koeriersdienst opgehaald. De volgende werkdag wordt Pascal zijn fiets weer bij hem bezorgd. De fiets is volledig gecontroleerd, de remmen en versnellingen zijn weer bijgesteld. Pascal hoeft niets te betalen omdat dit al in zijn lease-prijs zit.


Fiets gestolen?

David heeft een mooie e-bike van Batavus via Fietsonline.com geleased. Hij rijdt hier regelmatig op naar zijn werk. Na 4 maanden gebruik wordt zijn fiets van de één op de andere dag gestolen, terwijl deze goed op slot stond. David neemt contact op met de klantenservice van Fietsonline.com en meldt de diefstal van zijn lease fiets. Omdat alle lease-fietsen van Fietsonline.com een all-risk verzekering hebben, kan David binnen enkele dagen al een nieuwe lease-fiets uitzoeken. Hij bestelt een andere fiets maar met dezelfde aanschafwaarde. Kort daarna ontvangt David zijn nieuwe lease-fiets en fiets weer met plezier naar zijn werk.


Geen lange wachttijden?

John is een jonge assistent manager met een baan binnen zijn eigen woonplaats. Hij overweegt om een lease-fiets aan te schaffen maar zit door zijn drukke bestaan niet te wachten op een lang proces. Hij heeft van collega's gehoord dat zij soms weken hebben moeten wachten op hun fiets.
Via Google is John terecht gekomen op de website van Fietsonline.com waar hij leest dat hij binnen 4 stappen al een leasefiets in huis heeft. John besluit het erop te wagen. Hij is verrast over de snelle online lease check die hem direct goedkeurt om in aanmerking te komen voor leasen. Nadat hij alles heeft geüpload en de borg heeft overgemaakt ontvangt hij binnen enkele werkdagen al zijn fiets in huis.

Servicediensten van Fietsonline.com
Servicediensten van Fietsonline.com
web-monitoring-ok