Werkgevers: Waarom private lease voor u?

  • Wist u dat 85% van uw medewerkers binnen een straal van 15 kilometer van het werk af woont?
  • Wist u dat een automobilist 7x zoveel plek inneemt als een fietser en een langs de weg geparkeerde auto 8x zoveel als een fiets in het fietsenrek?
  • Wist u dat een auto op een parkeerterrein 16x zoveel ruimte in beslag neemt als een fiets?
  • Wist u dat de CO2-uitstoot van 1 kilometer op een e-bike 26x zo klein is als die van een auto?
  • Wist u dat fietsen naar het werk zorgt voor een gemiddelde afname in ziekteverzuim van 1,3 dagen per jaar?

Private lease van Fietsonline.com biedt u als werkgever veel voordelen. U draagt maatschappelijk bij door duurzaam te ondernemen, het is belastingtechnisch voordelig en uw medewerkers zijn gemotiveerder. Uw medewerkers willen graag mobiel flexibel zijn. Door uw medewerkers te stimuleren om met de fiets te komen ontlast u ze van de verkeersdrukte op de weg tijdens spitsuren. Daarnaast zorgt fietsen ook voor een stijging in fitheid, worden medewerkers productiever en draagt het bij aan de algemene gezondheid en het geluk van uw medewerkers.
Het faciliteren van elektrische fietsen voor uw medewerkers hoeft u niet alleen te regelen. Wij helpen u hier graag bij. U kunt op ons rekenen voor:

  • Hulp bij het opzetten van een mobiliteitsplan
  • Interne campagne gericht op de medewerker, fiets en duurzaamheid
  • Duurzaam ondernemen
  • Ondersteuning in fietsen, parkeermogelijkheden en laadstations

Neem contact op met onze accountmanager Lease via lease@fietsonline.com.

Business case
Stel, u heeft als werkgever 20 werknemers in dienst waarvan 15 met een privéauto, 3 met een leaseauto en 2 met een fiets naar het werk komen. 8 werknemers wonen binnen een straal van 15 kilometer van uw bedrijf. U wilt minimaal 3 werknemers hiervan stimuleren om met de fiets naar het werk te komen. Dit kan u ongeveer €5.000 per jaar aan kosten besparen! Dit betreft verzuimreductie, verminderde parkeerbehoefte en besparing op variabele leasekosten. Daarnaast bent u ook milieubewust bezig, u bespaart namelijk zo'n 1300 kilo CO2 uitstoot per jaar.
Door deze jaarlijkse besparing creëert u ruimte om uw werkgevers tegemoet te komen met een werkkostenregeling / kilometervergoeding. Voor een betere berekening van uw mogelijke besparing kunt u gebruik maken van de Fietscalculator van de Fietsersbond!

Werkkostenregeling

De nieuwe werkkostenregeling die per 1 januari 2015 is ingegaan biedt u de mogelijkheid om tot 1,2% van het fiscale loon (vrije ruimte) te besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor uw werknemers. Dankzij de werkkostenregeling hoeft u niet langer tot in detail alle zaken melden bij de Belastingdienst. Heeft u bijvoorbeeld meerdere werknemers die u (een deel van) een lease-fiets aanbiedt, dan hoeft u dit niet meer per werknemer te registreren. Dit moet wel worden opgenomen als eindheffingsloon in uw financiële administratie. U hoeft over het bedrag dat binnen deze vrije ruimte valt geen loonbelasting te betalen. Ook uw werknemers profiteren hiervan. Zij krijgen niet te maken met loonheffing over de door u verstrekte goederen die onder de werkkostenregeling vallen (de vrije ruimte).
BelastingdienstU profiteert er dus beiden van! Als werkgever minder administratie en tevredener en gezondere werknemers.
Voor inhoudelijke informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag door naar de werkkostenregeling informatiepagina van de Belastingdienst.

Kilometervergoeding

Als werkgever kunt u werknemers met een lease-fiets kilometervergoeding aanbieden. U kunt dan belastingvrij €0,19 per kilometer vergoeden aan uw werknemer. U heeft dan de keuze om dit onder de werkkostenregeling te laten vallen (onbelast) of onder het loon (belast) indien u het budget voor de werkkostenregeling al heeft ingevuld.

Subsidie

Veel gemeentes beginnen met het geven van subsidies voor duurzaam ondernemen. Een regeling voor elektrische fietsen zien wij dan ook steeds vaker op het programma staan. Bekijk voor meer informatie en een lijst met gemeentes die er al mee bezig zijn op onze subsidie pagina. Hulp of advies nodig bij het leasen? Lees diverse tips over het aanvragen van een subsidie op het ondernemersplein.Servicediensten van Fietsonline.com
Servicediensten van Fietsonline.com
web-monitoring-ok