Sturen en stuur onderdelen

Sturen en stuur onderdelen

Sturen en stuur onderdelen
Filteren
Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 445

Van laag naar hoog sorteren
 1. Ergotec stuurpen Ahead Octopus2 31.8/105 zw zand
   
  Speciale prijs € 41,25 Normale prijs € 43,90
   
 2. Ergotec stuurpen Ahead 50 Octopus2 25.4/110 zw zand
   
  Speciale prijs € 45,55 Normale prijs € 49,90
   
 3. Ergotec stuurpen Ahead High Barracuda I 31.8/90 zw
   
  Speciale prijs € 57,85 Normale prijs € 65,90
   
 4. Stuur Thom Flat Atb Tit 31.8 730 6?
   
  Speciale prijs € 286,45 Normale prijs € 345,95
   
 5. Stuurpen Ahead 11/8 Thom X4 Alm 120 Zw
   
  Speciale prijs € 86,25 Normale prijs € 95,95
   
 6. Thomson stuurpen Ahead 11/8 X4 aluminium 130 zwart
   
  Speciale prijs € 86,25 Normale prijs € 95,95
   
 7. Thomson stuur Cyclocross Carbon 31.8mm 420mm zwart
   
  Speciale prijs € 270,95 Normale prijs € 326,95
   
 8. Stuur Humpert Town zwart
   
  Speciale prijs € 17,65 Normale prijs € 19,60
   
 9. Stuur Downhill Alm Zilver Krt
   
  Speciale prijs € 42,95 Normale prijs € 46,50
   
 10. Stuurpen 22.2 300/80 Open Zwart/rvs
   
  Speciale prijs € 35,85 Normale prijs € 40,50
   
 11. Ergotec stuur bar 50 Comfort 31.8mm 50mm rise zwart gezandst...
   
  Speciale prijs € 45,85 Normale prijs € 52,90
   
 12. Ergotec stuur bar 30 Comfort 31.8mm 30mm rise zwart gezandst...
   
  Speciale prijs € 55,55 Normale prijs € 62,90
   
 13. Ergotec stuur Bar 50 6+ 31.8mm 50mm rise zwart gezandstraald
   
  Speciale prijs € 94,35 Normale prijs € 118,90
   
Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 445

Van laag naar hoog sorteren

MTB sturen en stuur onderdelen

Als mountainbiker is het stuur van je fiets een essentieel onderdeel van je fiets, omdat het direct invloed heeft op je fietsprestaties en je rijcomfort. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze opties zijn voor MTB-sturen en stuuronderdelen. Hieronder bespreken we de belangrijkste aspecten omrent MTB sturen en stuuronderdelen

Bar-ends voor MTB-sturen

Bar-ends zijn extra handgrepen die aan het uiteinde van het stuur bevestigd worden. Ze bieden extra grip en comfort op lange beklimmingen en geven je meer controle in technische afdalingen. Ze zijn ook handig voor het wisselen van je grip tijdens het rijden, waardoor je vermoeidheid kunt verminderen. Bar-ends zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en hoeken om aan te passen aan je persoonlijke voorkeur.

Handvatten voor MTB-sturen

Handvatten zijn het eerste contactpunt tussen de fietser en het stuur. Het is daarom belangrijk om handvatten te kiezen die comfortabel zijn en voldoende grip bieden.

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor handvatten, zoals rubber, schuim en siliconen. Elke optie heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Het is belangrijk om te overwegen hoeveel grip je nodig hebt, evenals je rijstijl en de omstandigheden waarin je rijdt.

MTB-sturen

MTB-sturen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, hoogtes en hoeken. Het kiezen van de juiste breedte en hoogte kan de controle en het comfort op je fiets aanzienlijk verbeteren. Het is belangrijk om te overwegen welke stijl van mountainbiken je beoefent, evenals de breedte van je schouders en de lengte van je armen.

Carbon MTB-sturen zijn populair omdat ze licht en sterk zijn, maar ze zijn ook duurder dan aluminium sturen.

Stuuraccessoires en -onderdelen

Er zijn verschillende accessoires en onderdelen beschikbaar om je MTB-stuur te verbeteren en aan te passen aan je persoonlijke voorkeur. Dit omvat alles van stuurpads om trillingen te verminderen tot stuurklemmen om je stuurhoogte aan te passen. Het is belangrijk om te overwegen welke accessoires en onderdelen nuttig kunnen zijn voor jouw rijstijl en het terrein waarop je fietst.

Stuurpen/voorbouw

De stuurpen of voorbouw is het onderdeel dat het stuur aan de fiets bevestigt. Het is belangrijk om de juiste lengte en hoek te kiezen om je rijpositie en controle te optimaliseren. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals verstelbare stuurpennen, stuurpennen met verschillende hoeken, en stuurpennen van verschillende materialen. Het is belangrijk om te overwegen welke opties geschikt zijn voor jouw specifieke fiets en rijstijl.

MTB stuur verhogen

Als je het stuur van je MTB wilt verhogen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Een stuurpen met een hogere hoek kan helpen om het stuur te verhogen zonder de lengte van de stuurpen te veranderen. Als je de lengte van de stuurpen wilt veranderen, zijn er stuurpennen beschikbaar in verschillende lengtes om aan te passen aan je persoonlijke voorkeur.

Houd er rekening mee dat het verhogen van het stuur de rijpositie kan veranderen en de controle kan verminderen, dus kies de juiste optie voor jouw specifieke behoeften.

Veelgestelde vragen

Wat voor stuur MTB?

Er zijn verschillende soorten MTB-sturen beschikbaar, zoals rechte sturen, riser sturen en flat bars. De keuze voor het type stuur is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en rijstijl. Rechte sturen bieden bijvoorbeeld een meer agressieve rijpositie, terwijl riser sturen meer controle bieden bij technische afdalingen. Flat bars zijn een goede optie voor cross-country rijders die een lichtgewicht stuur willen.

Hoe hoog moet je stuur mountainbike?

De hoogte van je MTB-stuur is afhankelijk van je rijstijl en persoonlijke voorkeur. Over het algemeen wordt aanbevolen dat het stuur op dezelfde hoogte staat als het zadel of iets hoger. Het is belangrijk om te onthouden dat het verhogen van het stuur de controle kan verminderen, dus kies de juiste hoogte voor jouw behoeften.

Hoe stuur verhogen mountainbike?

Er zijn verschillende manieren om het stuur van je MTB te verhogen, zoals het gebruik van een stuurpen met een hogere hoek, het gebruik van een stuurpen met een langere lengte, of het gebruik van spacers onder de stuurpen. Het is belangrijk om te onthouden dat het verhogen van het stuur de rijpositie kan veranderen en de controle kan verminderen, dus kies de juiste optie voor jouw behoeften.

Hoe breed moet je stuur zijn?

De breedte van je MTB-stuur is afhankelijk van je schouderbreedte en rijstijl. Over het algemeen wordt aanbevolen om een stuur te kiezen dat ongeveer even breed is als je schouders. Een breder stuur kan meer controle bieden bij technische afdalingen, terwijl een smaller stuur geschikt kan zijn voor cross-country rijders.

Hoeveel rise MTB stuur?

De hoeveelheid Rise van je MTB-stuur is afhankelijk van je rijstijl en persoonlijke voorkeur. Over het algemeen wordt aanbevolen om een stuur met een Rise tussen de 10 en 30 millimeter te kiezen. Een stuur met een hogere Rise kan meer controle bieden bij technische afdalingen, terwijl een lager Rise geschikt kan zijn voor cross-country rijders.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verhogen van het stuur de rijpositie kan veranderen en de controle kan verminderen, dus kies de juiste Rise voor jouw behoeften.

Bekende MTB sturen en onderdelen merken

 1. BySchulz
 2. Ergotec
 3. XLC
 4. Ergon