Ondanks het Coronavirus zijn wij in staat om alle orders momenteel uit te leveren volgens de aangegeven levertijden. Mocht dit veranderen dan zullen wij u hierover informeren.

Service & Garantie


Garantie algemeen

Fietsonline hanteert de garantiebepalingen zoals die door de fabrikanten zijn vastgesteld. Eventuele problemen die onder de garantie vallen dien je altijd schriftelijk te melden via ons e-mailadres: klantenservice@fietsonline.com.

Uitgebreide informatie over de garantie vind je in de algemene voorwaarden.

Fietsonline.com hanteert de standaard fabrieksgarantie, deze garantie is merkgebonden. Ook staat Fietsonline.com in voor de kwaliteit van de door haar naar beste weten en kunnen verleende diensten, voor de deugdelijkheid en de goede kwaliteit van de door haar geleverde zaken, met dien verstande dat de garantie niet verder gaat dan in de algemene voorwaarden vermeld.

Voorwaarden voor garantiebepaling

Om aanspraak te kunnen maken op garantie moet je de originele factuur aan Fietsonline.com kunnen tonen. Montage/demontage en vervoerskosten komen voor jouw rekening. Garantie wordt niet verleend als er sprake is van oneigenlijk of buitensporig gebruik, onvoldoende onderhoud of indien het product voor verhuur is ingezet. Onze garantie gaat tot aan de fabrieksgarantie, dat is: het vervangen of repareren van het product of een onderdeel ervan op de locatie van Fietsonline.com.

Schade veroorzaakt tijdens het vervoer

Je dient je bestelde fiets en/of pakket direct te controleren bij de aflevering. Wij behandelen achteraf geen klachten van zichtbare schade. Klachten van overige gebreken die 2 dagen na ontvangst van de bestelling worden gemeld, nemen wij niet in behandeling.

Aanspraak maken op garantie / verplicht onderhoud

Een fiets is een gebruiksvoorwerp. Net als een auto en andere gebruiksvoorwerpen heeft ook je fiets gedegen onderhoud nodig. We kunnen je natuurlijk nooit verplichten om onderhoud aan je fiets te laten uitvoeren maar om aanspraak te maken op garantie is het wel een vereiste. Heb je dus geen onderhoud aan je fiets laten uitvoeren dan kan je geen aanspraak maken op (fabrieks)garantie.

De eerste servicebeurt is nodig tussen de 1e en 2e maand nadat je de fiets in gebruik hebt genomen. Dat is nodig omdat de fiets zich gaat “zetten”. De ketting, versnelling, spaken en remmen moeten soms bijgesteld worden.

De tweede servicebeurt moet na 6 maanden plaatsvinden of eerder als je veel fietst. De uiterste termijn voor de tweede servicebeurt is 12 maanden.

Om je de zorg uit handen te nemen bieden wij diverse pakketten aan die je kunt afnemen bij je fiets. We komen dan gewoon aan huis om de service aan je fiets te verlenen. Wel zo handig!

Fietsonline.com verwijtbare fouten, gebreken of onvolkomenheden

Door de afnemer binnen de garantietermijn aangetoonde en aan Fietsonline verwijtbare fouten, gebreken of onvolkomenheden – voor zover vallende onder de in dit artikel bedoelde garantie - worden voor rekening van Fietsonline zo spoedig mogelijk hersteld of vervangen. Schade / letsel ontstaan door een gebrek aan de fiets worden niet door ons vergoed.
Uiteraard worden we bij een probleem graag in de gelegenheid gesteld je fiets of artikel na te kijken en het probleem te beoordelen en/of op te lossen. Een vergoeding voor beoordeling, afmontage of reparatie elders, of reis /tijdkosten wordt hiervoor niet gegeven.

Procedure: gebreken, schade en problemen doorgeven

Indien er sprake is van gebreken, schade en problemen kun je contact opnemen met Fietsonline.com bij voorkeur per e-mail o.v.v. je ordernummer. Vermeld hierin je volledige klachtomschrijving, compleet met foto / afbeelding van het probleem. Je melding wordt binnen 2 werkdagen in behandeling genomen. Na beoordeling van het probleem krijg je een bericht per e-mail.

Je dient de voor vervanging of reparatie in aanmerking komende zaken voor eigen rekening en risico af te leveren op het door Fietsonline.com op te geven adres. Dit kan zowel door middel van afgeven als verzenden. De kosten van het toesturen en retour sturen van garantie onderdelen, van en naar Fietsonline, zijn voor jouw rekening. De kosten onder de 10 kg zijn momenteel € 6,95 per zending, verzending van de gehele fiets € 35,00 per zending.
Als je het artikel bij onze afhaalbalie terug brengt of opstuurt, voorzie de fiets/het pakket van een kopie van de factuur. Bij ontvangst zal onze werkplaats het probleem beoordelen. Indien nodig wordt het product ter beoordeling naar de fabrikant toegestuurd. Vervolgens zullen wij het product (laten) repareren, of je krijgt een nieuw exemplaar thuisgestuurd. Voeg altijd een briefje bij met je bestelnummer, reden van de klacht, naam, adres en woonplaats.
Indien is aangetoond dat de producten niet aan de overeenkomst beantwoorden, heeft Fietsonline.com de keuze de desbetreffende producten tegen retournering daarvan te vervangen door nieuwe producten dan wel de factuurwaarde daarvan te restitueren.

Insturen van gebreken, schade en problemen

Het is natuurlijk vervelend als je een klacht hebt over de dienstverlening zoals je die ervaren hebt. Toch vragen wij je vriendelijk om je klacht via de e-mail klantenservice@fietsonline.com door te geven.
Per reguliere post en/of telefonisch is ook mogelijk.
Nadat wij je melding hebben binnen gekregen ontvang je van ons een ontvangstbevestiging. Onze medewerkers van de afdeling Klantenservice zullen je melding bekijken en proberen naar ieders tevredenheid dit op te lossen.

Zaken waarbij geen beroep kan worden gedaan op garantie

 • - Slijtage onderhevige onderdelen, zoals banden, ketting, kettingbladen, freewheel, achtertandwielen, lagers, kabels en remblokken en roest
 • - Bij verwaarlozing van zaken door de afnemer
 • - Gekochte artikelen uit de opruiming/uitverkoop (link)
 • - Indien de afnemer wijzigingen aan de zaken heeft aangebracht c.q. heeft laten aanbrengen. Hieronder vallen ook reparaties die niet door of namens Fietsonline zijn verricht
 • - Bij onoordeelkundig of onzorgvuldig gebruik, verkeerde montage, verkeerd gebruik, wedstrijd doeleinden, beschadiging door inwerken van vocht (zoals roest) of door andere van buiten komende oorzaken of onheilen
 • - Indien het apparaat niet op de gebruikelijke dan wel in de gebruiksaanwijzing omschreven wijze is onderhouden
 • - Lichte krasjes als gevolg van transport (transportschade)
 • - Indien het apparaat wordt gebruikt met ongeschikte of verkeerde accessoires
 • - Indien de afnemer de zaken op andere wijze onachtzaam heeft behandeld
 • - Speelgoed (trapauto's, traptrekkers, skelters)
 • - Gratis actie artikelen

Onze gegevens:

Fietsonline.com

Apolloweg 220

8239 DB Lelystad

☎ 0320-219483

klantenservice@fietsonline.com

Openingstijden klantenservice*

Onze klantenservice is op zaterdagen niet telefonisch bereikbaar. Uiteraard kunt u wel een mailbericht met uw vraag sturen. Vanaf 1 april zijn wij op zaterdagen weer telefonisch bereikbaar.

Wij ontvangen je vragen en opmerkingen graag per e-mail! Mocht het toch dringend zijn, dan zijn wij telefonisch of via de chat bereikbaar op de volgende tijden:

Maandag:   10.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur
Dinsdag:   09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur
Woensdag:   09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur
Donderdag:   09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur
Vrijdag:   09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur
Zaterdag:   10.00 tot 14.00 uur, wij zijn bereikbaar voor vragen over onze producten**
Zondag:   GESLOTEN

* Op nationale feestdagen is onze klantenservice gesloten (Nieuwjaarsdag, 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, 1e en 2e Kerstdag).

** Voor overige vragen zoals orderstatus en levertijden staat onze klantenservice vanaf maandag weer voor je klaar.

Wij zullen je melding binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij je hiervan op de hoogte stellen.
Mocht je hier geen prijs op stellen, dan kun je ook altijd contact op nemen met Stichting Webshop Keurmerk waar Fietsonline.com bij aangesloten is.

Garantietermijnen fietsen

Merk  Frames en ongeveerde voorvorken Verende voorvorken, dempers, en alle overige onderdelen Voor overige lak- en chroomdelen Slijtage onderdelen* Batterij pakket
Batavus 10 jaar 2 jaar 2 jaar Geen 2 jaar
Sparta 10 jaar 2 jaar 2 jaar Geen 2 jaar
Loekie 10 jaar 2 jaar 2 jaar Geen
Cortina 5 jaar 2 jaar 2 jaar Geen 2 jaar
Vogue E-bike 5 jaar 2 jaar 2 jaar Geen 2 jaar
Puch 5 jaar 2 jaar 2 jaar Geen 2 jaar
BSP 3 jaar 2 jaar 2 jaar Geen 2 jaar
Popal 2 jaar 2 jaar 2 jaar Geen 2 jaar
Altec 1 jaar 1 jaar 1 jaar Geen

*Op onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, zoals:
- banden
- ketting
- kettingbladen
- freewheel
- achtertandwielen
- kabels en remblokken wordt geen garantie gegeven, tenzij sprake is van constructie- en/of materiaalfouten.

Garantievoorwaarden fietsen (downloadbare bestanden)

❱ ❱ Download garantievoorwaarden BatavusDownload PDF

❱ ❱ Download garantievoorwaarden SpartaDownload PDF

❱ ❱ Download garantievoorwaarden LoekieDownload PDF

❱ ❱ Download garantievoorwaarden CortinaDownload PDF

❱ ❱ Download garantievoorwaarden QwicDownload PDF

❱ ❱ Download garantievoorwaarden BSPDownload PDF

❱ ❱ Download garantievoorwaarden HollandiaDownload PDF

❱ ❱ Download garantievoorwaarden PuchDownload PDF

Servicediensten van Fietsonline.com
Servicediensten van Fietsonline.com
web-monitoring-ok