Bezorgen, retourneren of annuleren

 Verzendinformatie

Wij hebben 3 verschillende soorten verzendingen, namelijk fietsen rijklaar, fietsen in doos en pakketten. Je vindt een overzicht van de bezorgkosten hier. Voor rijklare fietsen geldt een levertijd van enkele werkdagen. Fietsen in doos hebben een snellere levertijd. Veel doosfietsen worden zelfs de volgende werkdag geleverd. Voor veel van onze onderdelen en accessoires geldt voor 15:00 uur besteld de volgende werkdag in huis. Indien je bestelling bestaat uit meerdere onderdelen kan het voorkomen dat je bestelling een langere levertijd heeft. In dat geval word je door onze klantenservice op de hoogte gehouden.
Bestel je vrijdagavond of in het weekend? Houd er dan rekening mee dat wij je bestelling op maandag verwerken en dinsdag kunnen uitleveren.

Let op: Wij bezorgen niet aan afhaalpunten en postbussen!Wanneer mag iets retour?

Wij accepteren retourzendingen conform de wet 'Kopen of afstand'. Dit betekent dat na de zichttermijn van 14 dagen de koop definitief is gesloten. Je besluit dus pas om definitief te kopen als je voor 100% tevreden bent. Als je gedurende de zichttermijn van 14 dagen om welke reden dan ook het artikel toch niet wilt nemen, dan is het mogelijk om volgens de onderstaande instructies en voorwaarden het artikel aan ons te retourneren.
NB. Genoemde zichttermijn is geen gebruikstermijn.

 Voorwaarden voor retourneren

Voor geleverde producten geldt: slechts ongebruikte goederen, compleet in originele staat en voor zoverre mogelijk onbeschadigde verpakking, aan ons geretourneerd, zullen in aanmerking komen voor volledige restitutie.
Accu's, sale artikelen, DVD's, CD's en speciaal voor jou bestelde producten zijn uitgesloten van retourrecht.

De verantwoordelijkheid en de kosten van het retour zenden komen voor jouw rekening, tenzij (in geval van gebreken) anders overeengekomen.Ongefrankeerde stukken worden evenals goederen zonder afzender door ons geweigerd.

 Kan ik mijn bestelling aan de chauffeur geven of omruilen?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

 Hoelang duurt de verwerking van mijn retourzending?

Dit duurt vaak enkele werkdagen. Wanneer je een product retour stuurt wordt je geld (aankoopbedrag) zo snel mogelijk teruggestort of ontvang je een nieuw product, afhankelijk van de afspraak die je met ons maakt. Om je retour zo snel mogelijk te verwerken is het noodzakelijk dat je de retour procedure volgt.

''De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.''

 Retourprocedure en adres

Voorzie het artikel van de factuur-pakbon of kopie bestelling mail en zorg dat het artikel volledig (incl. alle bijgeleverde accessoires, e.d.) en in ongebruikte en onbeschadigde staat naar ons wordt toegezonden.
Wij verzoeken je om je gegevens stevig aan het pakket of de fiets te bevestigen. Zonder complete gegevens kan je retour niet verwerkt worden! Vermeld ook je IBAN (bank)rekeningnummer. Het aankoopbedrag zal per omgaande teruggestort worden op je rekening.

Retourzendingen kunnen verstuurd worden naar:

Fietsonline.com
Apolloweg 220
8239 DB Lelystad

Je retour kan je ook afgeven bij onze afhaalbalie in Lelystad (zelfde adres). Zo voorkom je onnodige verzendkosten.

Fietsen retourneren
Bij een fiets ligt de retourprocedure iets gecompliceerder. Mail of bel in dit geval met Fietsonline.com om e.e.a. in goede banen te leiden. Het retourneren naar Fietsonline.com van een web only artikel dat direct door de fabrikant is geleverd, bijvoorbeeld Popal fietsen, is niet mogelijk. Deze retourneer je naar de fabrikant nadat je een bericht per e-mail van ons hebt ontvangen met instructies over de retourprocedure en de contactgegevens van de fabrikant.

 Annuleringen van bestellingen

Wij streven er naar je bestelling direct te verwerken. Indien aankopen geannuleerd worden vóór verzending, dan worden eventueel gemaakte kosten aan je doorberekend, zoals o.a. rij- en vervoersklaar maken van een fiets, reserveringskosten, speciale bestellingen, etc.
Indien aankopen geannuleerd worden tijdens de verzendprocedure kunnen wij deze uitsluitend als retour behandelen. Je dient er rekening mee te houden dat een groot deel van de bestellingen geheel automatisch wordt verwerkt. Dit betekend dat je goedgekeurde bestelling (na ontvangst betaling) veelal binnen enkele minuten al in het distributieproces zit. Deze bestelling kan dan niet meer worden tegengehouden. Je kan deze volgens de normale procedure retour sturen.

 Modelformulier voor herroeping

Dit formulier alleen invullen en terugzenden wanneer je de overeenkomst wilt herroepen. De blauwe tussen haakjes genoemde tekst dient door jou vervangen te worden, door hetgeen wat op jouw situatie van toepassing is.Fietsonline.com
Apolloweg 220
8239DB Lelystad
klantenservice@fietsonline.com

Ik deel u hierbij mede, dat ik onze overeenkomst betreffende
de verkoop van de volgende producten: [aanduiding product]
de levering van de volgende digitale inhoud: [aanduiding digitale inhoud]
de verrichting van de volgende dienst: [aanduiding dienst],
herroep.


Besteld op/ontvangen op* (datum bestelling bij diensten of ontvangst bij producten)


[Je naam]


[Je adres]


[Je handtekening](alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)

* Doorhalen wat niet van toepassing is of invullen wat van toepassing is.

Servicediensten van Fietsonline.com
Servicediensten van Fietsonline.com
web-monitoring-ok