Aandrijving en versnelling

Aandrijving en versnelling

Aandrijving en versnelling
Filteren
Selectie verfijnen
Shifters
190 product(en)
Kettingen
393 product(en)
Belt Drive
124 product(en)
Derailleurs
155 product(en)
Bracketas / trapas
350 product(en)
Bracketonderdelen
51 product(en)
Crankstellen
283 product(en)
Crankdelen
45 product(en)
Cranks
45 product(en)
Kettingbladen
579 product(en)
Achtertandwielen
92 product(en)
Kettingonderdelen
71 product(en)
Kettingspanners
30 product(en)
Derailleurpads
17 product(en)
Versnellingskabels
129 product(en)

Aandrijvingsonderdelen koop je bij Fietsonline.com

Ben je op zoek naar aandrijvings- en versnellingsonderdelen van de beste kwaliteit en voor een goede prijs? Bij Fietsonline.com hebben we een ruim assortiment met o.a. shifters, kettingen, kettingbladen, achtertandwielen en kettingspanners.

Waarom Fietsonline.com voor je versnelling- en aandrijvingsonderdelen?

Aandrijvings- en versnellingsonderdelen koop je snel en eenvoudig bij Fietsonline.com.

Goede prijzen en producten direct uit voorraad leverbaar

Ruim assortiment met meer dan 40.000 fietsonderdelen

Veilig online betalen via iDEAL, creditcard of bankoverschrijving

Bestel vandaag voor 15:00 uur, morgen in huis*

Shifters

Een shifter is een onderdeel aan het stuur waarmee je kunt schakelen tussen de verschillende versnellingen. Een goed werkende shifter is belangrijk en voorkomt frustratie tijdens het fietsen, vooral als je veel schakelt tijdens je rit. Ben je op zoek naar een shifter voor je fiets? We hebben shifters van diverse merken, waaronder Shimano, Sunrace en Sram.

Fiets versnelling

Een versnelling op je fiets zorgt ervoor dat je gemakkelijk heuveltje op en heuveltje af kunt fietsen. Als je alleen je fiets versnelling wilt gaan vervangen, kies dan voor het aantal speed dat je huidige versnelling heeft. Heb je nu een 7-speed versnelling, kies dan weer voor een 7-speed versnelling.

Fiets met riemaandrijving

De meeste stadsfietsen zijn uitgerust met een naafversnelling, vaak te herkennen aan de kettingkast. De naafversnelling zit in de naaf van het wiel verwerkt die gesloten is. Hierdoor kan er bijna geen vuil in en is de naafversnelling onderhoudsvrij.

Bij een derailleurversnelling is dit anders; hier zit een cassette of freewheel aan het achterwiel gemonteerd en wordt de ketting door middel van de derailleur van je fiets over de tandwielen verplaatst. Dit type versnelling is te bedienen met de shifter. Een derailleur is ‘open’ en vergt meer onderhoud.

Hoe stel ik de versnelling van mijn fiets af?

Help, mijn fiets trapt door! Geen probleem, waarschijnlijk moet je alleen je fiets versnelling afstellen. Hoe moet je de versnelling van je fiets afstellen? We hebben een handig artikel geschreven waarin we uitleggen hoe je dit doet voor een versnellingssysteem met een 3-speed en 7-speed Shimano naafversnelling.

Fietsketting

Wil je een fietsketting kopen? Een fietsketting is misschien wel een van de meest essentiële fietsonderdelen. Een ketting zorgt ervoor dat je met de fiets vooruit komt als je op de pedalen trapt.

Bij Fietsonline.com hebben we naast fietskettingen ook kettingonderdelen en kettingspanners in ons assortiment. Altijd van hoge kwaliteit.

Kettingspanner

Als je veel fietst, kan je ketting na verloop van tijd wat spanning verliezen en langer worden. Het is daarom belangrijk om tijdig de kettingspanning te controleren en af te stellen door middel van de kettingspanner bevestigd aan je fiets.

Is je kettingspanner verroest of beschadigd en wil je een nieuwe kettingspanner voor je fiets of MTB, dan kun je bij Fietsonline.com een nieuwe kettingspanner kopen.


Fietsketting schoonmaken

Vooral als je een open kettingkast hebt, kan er nog wel eens wat vuil in je ketting komen. Wil je jouw fietsketting schoonmaken? Een ketting kun je het beste schoonmaken met een goede ontvetter (bijvoorbeeld een ontvetter van WD40), een kettingborstel en een droge doek.

Na het schoonmaken en droog maken van de ketting, moet je de fietsketting smeren met smeermiddel/smeerolie of insprayen met een kettingspray. Bekijk hier al onze onderhoudsmiddelen.

Is je ketting niet meer schoon te maken, versleten of uitgerekt? Dan is het misschien tijd om je fietsketting te vervangen.

Fiets met riemaandrijving

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat een fiets geen traditionele ketting heeft maar een riemaandrijving, ook wel belt-drive genoemd. Een belt-drive heeft minder onderhoud nodig, hoeft niet gesmeerd te worden en kan niet roesten. Ideaal.

Vragen of hulp nodig?

Heb je vragen? Onze specialisten staan voor je klaar. Vul het contactformulier in. We zullen je dan zo snel mogelijk voorzien van een reactie.